Veni, vidi et intermisi ... ( Дойдох, видях и си заминах ...)

Цезар уведомява в писмо своя приятел Гай Матий за своя победа на бойното поле през 47 г. пр. Хр. с краткото -Veni, vidi,,vici ( лат.)

Днес едни българи избрани за народни представители участват в първото заседание на новото 45-то Народно събрание ... Цитирайки Вазов ще опиша картинката с негови думи " Идат като тигри ..." за някои от тях, а други под строй с еднакви маски с партийно лого ...

Театрото започна с умилителните и очаквани грешки на Мика Зайкова като най-възрастен депутат, който откри и ръководи това първо заседание, на което присъстващите 234 депутати положиха клетва като народни представители.

Онлайн положиха клетва и поставените под карантина 5 народни представители.

Президентът Радев дръпна една реч пред депутатите, в коята ги прикани да вземат мерки за промяна на Избирателния закон, за отхвърляне на управленския модел, за утвърждаване на правото.

По пощата до Народното събрание бе изпратена оставката на правителството на Бойко Борисов, посрещната с аплодисменти от депутатите и с коментар от Мика Зайкова, че това е срамно положение да не се яви някой от правителството, за да я връчи ...

Въпреки всичко това от първите часове на този парламент имам усещането, че сентенцията изречена и написана от Цезар - Veni, vidi, vici - (Дойдох, видях, победих ) май се допълва до сентенцията : Veni, vidi et intermisi ...( Дойдох, видях и си заминах ...).

Времето и интересите ще покажат ...

"Под лупа"