1 900 000 българи са без здравни осигуровки

Шефът на НАП Красимир СтефановЗдравно неосигурените българи са около 1, 9 млн. души, съобщи шефът на НАП Красимир Стефанов в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“.

Въпреки това през болниците тази година са минали около 1% неосигурени лица. „Проблемът е в нереформираната здравна система“, подчерта Красимир Стефанов. Стефанов заяви, че през следващата година  НАП си поставя за цел повишаване на събираемостта на здравните вноски, което ще включи и изземване на имущество на длъжниците.

Данъчен номер 1 съобщи, че събираемостта на приходите се повишава благодарение на техните инициативи и извънредни проверки съвместно с Агенцията по заетостта, особено през летните месеци. През годината са направени много кампании, свързани с просрочията по осигурителните вноски и корпоративния данък, каза Стефанов.

НАП заедно с Агенция „Митници“ отчита 1, 5 млрд. лева приходи преди края на 2011 година. „Наваксахме с приходите и ликвидирахме изоставането“,заяви шефът на НАП Красимир Стефанов в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“.

„Наваксахме изоставането си от средата на годината. В момента изоставаме само с 300 млн. лв., което е нормално.Имаме 1 млрд и 300 млн. лв приходи за 2011 година и това е безпрецедентен успех в условията на криза“, подчерта шефът на НАП.

„Всяка бензиностанция, която не е въвела нивомери, ще бъде глобена с 10000 лв и ще бъде запечатана след 31 март 2012 година“, обеща Стефанов и допълни, че няма да има отсрочка за неизправните.

По информация от НАП средно 3200 бензиностанции в България отчитат месечно около 400 млн. лв. оборот от продажба на течни горива. След изграждането на връзката между фискалните системи на търговците на горива и НАП, ще е възможно по компютърен път да се следят всички отклонения от среднодневните обороти за съответния обект и при отчитане на отклонения, данъчни инспектори ще посещават обекта за физическа проверка.

БЛИЦ

----------------------------------------------------

П.П. И за какво да си плащат, за да ги убиват ли?!