ЮАР: "Омикрон" не е чак толкова опасен

Новият щам на коронавируса „Омикрон“ не е толкова опасен за хората, както първоначално смятаха някои експерти, тъй като не причинява тежки форми на заболяването, заяви в Претория изпълнителният директор на Националния институт по инфекциозни болести на Република Южна Африка (РЮА) Адриан Пюрен.
ЮАР: "Омикрон" не е чак толкова опасен

 

Рязкото увеличение на броя на новите случаи на Covid-19 в Република Южна Африка през последните няколко седмици, причинено от появата на щама „Омикрон“, не доведе до значително увеличение на броя на хоспитализираните с коронавирус“, каза той днес по местния телевизионен канал eNCA.

 

Италиански учени направиха карта на спайк-протеина на омикрон. В горната част е активната зона на протеина, а червените точки показват, че в новия щам има повече мутации.

 

“В Южна Африка смъртността от Covid-19 също остава на ниско ниво от месец. През последното денонощие са починали осем души”, обясни Пюрен.

Сега в болниците в Южна Африка, която се превърна в световен епицентър за разпространение на щама „Омикрон“, има 2229 души с диагноза Covid-19. През изминалото денонощие броят на случаите на коронавирус в страната е 3220, а са извършени 34 880 PCR теста, като делът на положителните достига 9,2%.

 

 

Източник: "Сега"

ЮАР: Омикрон не е чак толкова опасен | glasove.com Новини

Tags: