Шефът на „Мото-Пфое“ Фурнаджиев има достъп до масивите на Интерпол? Интересно…

Изпълнителният директор на „Мото-Пфое“ Атанас Фурнаджиев, заяви преди няколко часа пред БНТ, че автомобилът на бившия финансов министър Владислав Горанов, който беше задържан на границата между България и Сърбия поради изидрване от Интерпол, е с ясен произход и документи. Атанас Фурнаджиев, който е и изпълнителен директор на лизинговата компания коментира още, че всички документи на колата на Горанов са на лице и бившия финансов министър го е взел чисто нов с договр за лизинг.

Според шефа на „Мото-Пфое“ данните на колата (номер на рама и двигател) били клонирани и с тях автомобил от същата марка и модел е бил регистриран в Русия, а след това откраднат и обявен за издирване в системата на Интерпол.

Тук трябва да припомним, че по-рано днес бившия финансов министър Владислав Горанов беше спрян на ГКПП „Калотина“ с BMW X7, която се оказа издирвана.

Логично, също така възниква въпросът, откъде Фурнаджиев знае, че данните на въпросния автомобил са били клонирани? Откъде може шефа на „Мото-Пфое“ да разполага с данни, които са налични единствено в масивите на Интерпол и Европол? Нима Фурнаджиев има достъп до тези масиви, но тъй като ние предполагаме, че той все пак няма такъв, става още по-любопитно, как Фурнаджиев се превърна в такъв бърз, страстен и компетентен защитник на Владислав Горанов и неговата гранично-автомобилна афера.

Тук може би е и момента да припомним на широката публика, че по времето на бившия премиер Бойко Борисов Фурнаджиев спечели търга на „Гранична полиция“ за доставка на джипове Land Rover. След това неговата компания прибра от държавата десетки милиони левове именно благодарение на благосклонността на предишната власт.

Ние от Nbox ще продължим да следим казуса и в случай, че Фурнаджиев е започнал работа в МВР, то тогава всичко би станало малко по-ясно, но в случай обаче че не е, „компетентните“ коментари на Фурнаджиев будят недоумение и подозрителност. Те не само, че не дават отговори, но създават още много въпроси. Всичките те все по-любопитни….

Шефът на "Мото-Пфое" Фурнаджиев има достъп до масивите на Интерпол? Интересно... - NBOX - Всички новини