Цецка Цачева: "Влязох в БКП, защото нямах достатъчно информация", но пък имаше кариера...

"Нямам от какво да се притеснявам. Била съм около 30-годишна, не съм се возила във волги с драпирани завеси, не съм била номенклатурен кадър, била съм като мои съвременници тогава, не се срамувам, това е моята биография, това съм аз", каза Цецка Цачева пред Нова тв по повод членството си в БКП. Тя обясни, че е била активна студентка, подемала много инициативи, била забелязана и поканена да влезе в партията, съобщи ло Нова ТВ.
По думите й, тя нямала много информация за тогавашното управление, била жертва на промиване на мозъците и едва след началото на перестройката в Русия в съзнанието й започнала да се оформя друга представа за условията, при които живеем. 

Ето и един друг поглед записан в analogii.blogspot.bg/2008/12/blog-post_06.html?m=1  

 

"В Плевен повечето хора знаят за “известната” юристка Цецка Цачева. Но малцина знаят как всъщност започва псевдокариерата на тази госпожа. А началото е важно, то е определящо и понякога разкрива неща, които говорят много за същността на дадена личност. Не трябва да оставяме времето да заличи истината, защото чрез нея ще си отговорим на много въпроси.

Цецка Цачева ГЕРБ ПлевенИ така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й – виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. “Надежното” момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си. 

 

Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет – Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар. 

Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време – той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка “заигравка” на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума – узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева."

Такива са думите в публикация от 2008 г. , а вие проверете еволюцията на майката на нацията от борческо партизанско село в Ловешко до майка на ГЕРБ ... 

Така се родиха герберските червени демократи - Борисов, Плевнелиев, Фандупкова, Митко, Лилито Павлова, Цецко и хиляди други "десни" сладури ...

"Под лупа"