Цветелина Бориславова искала да лапне ЧЕЗ. Отказали й. Бойко отмъщава

Image_896316_126

Любимата на Борисов – Цветелина Бориславова, е искала да купи дял от енерго-компанията ЧЕЗ – България, твърди АФЕРА. Това се е случило в средата на миналата година.

Разговорите с нея са водени в Париж, там са били водени и преговори, но те са се провалили в ущърб на Цветелина Бориславова. Това обяснява и вторачването на бившето правителството единствено в ЧЕЗ от енерго-разпределителните дружества. Както и обяснява и нареждането към медиите, слуги на правителството на ГЕРБ, да бият единствено по ЧЕЗ, „нехайно” забравяйки другите ЕРП-та.

2221

Атаките по ЧЕЗ са отмъщението на експремиера по неслучилата се сделка, твърдят анализатори.

ПИК

П. П. През май 2011г. основателят на фондация Credo Bonum - Цветелина Бориславова, изложи пред медията на фондацията своята идея за бъдещия профил на Българо-aмериканска кредитна банка.

При обявяване на сделката за придобиване на 49,99 % от БАКБ от страна на притежаваното от нея инвестиционно дружество CSIF, Бориславова заяви, че „БАКБ ще допринесе за успешното осъществяване на много нови природосъобразни проекти".

Z6

Според нея Зелената икономика е най-силната нова индустрия и една от малкото, която непрестанно расте и предоставя нови работни места за нов тип кадри. Сега по-голямата част от икономиката е изградена върху невъзобновяеми енергийни източници, които са ограничени по дефиниция.

"Чистата енергия и запазването на природните и исторически богатства на страната ни винаги са били сред приоритетите в дневния ми ред. Вярвам, че БАКБ ще помогне на много местни, иновативни бизнеси в тази сфера да успеят." - смята Цветелина Бориславова.

"В света съществуват така наречени „етични" банки или устойчиви, зелени банки, които са ангажирани със социалните и екологични ефекти от своите инвестиции и заеми. Подобни банки са част от едно по-голямо движение към социална и екологична отговорност във финансовия сектор. Те създават инициативи, които им позволяват да допринасят за развитието на организации и компании, които имат положително въздействие върху природата.

Правителството на ГЕРБ считаше закона за ВЕИ през 2007 година за лобистки, защото е предвидил изпълнението на изискванията на Директива 2009/28/ЕО, но такива бяха и поправките в същия този закон от 2011 г., които обрикоха на бедност повече от 90% от населението?

rsrsrssrrrrrrrrr_a6e9aab795снимка: news. expert

Днес товя ясно се вижада и ГЕРБ лъсна до монополистите ...

Нима не се знаеше още през юли миналата година , че поскъпването с 13% за тока и по 5% за парното и водата, или общо – близо 23% увеличение на цените за основните суровини в производството ще доведе до значима инфлация. Ясно бе, че това увеличение ще бъде незабавно калкулирано в цените на всички предлагани на пазара стоки и услуги. Това направи инфлацията неизбежна ...

А колкото за ЧЕЗ свинарят Борисов можеше да се посъветва с Пашата, Каратиста и ТИМ нали те държат там част от печатницата за пари през електромерите ...

Екип „Под лупа“