Фирми, свързани с ГЕРБ и Пеевски ремонтирали жп линиите в страната

Фирми, свързани с ГЕРБ и Пеевски са ремонтирали дружно жп линиите в страната. Това е поредно доказателство, че премиерът Бойко Борисов заблуждава хората в това, че няма нищо общо с корпулентния бизнесмен.

Пръв помощник на прословутата „Водстрой 98“ при изпълнението на куп обществени поръчки на НКЖИ е не кой и да е.   Става дума за „Хидрострой ”, сочена от медиите за особено близка до ГЕРБ.  Документи показват, че ако едната фирма е била изпълнител, то другата е действала като подизпълнител.  В средата на 2016 година  „Хидрострой” купи „Водстрой”, като пое дълга й от 46 млн. лв. към държавната Българска банка за развитие.

 

" Водстрой 98”" е една от компаниите, които печелят най-много обществени поръчки и правят най-много проекти с еврофондове. Самият премиер Бойко Борисов , притиснат от куп въпроси призна, че "витае", че зад „ Водстрой 98” стои депутатът от  ДПС Делян Пеевски.

 

Документи, с които Фрог разполага сочат, че между 2012 г. и 2014 г.  въпросната фирма е била наета като водеща за проектиране и изграждане на 20 автоматични прелезни устройства. Стойността  на услугите варират от близо 2 млн. лв. до 6 млн. лв.

Припомняме ви, че няколко неправителствени  организации алармираха  прокуратурата,  че по този начин НКЖИ  е било източено чрез прилагане  на мафиотски  схеми. До този момент няма данни държавното обвинение да е проверило сигналите за мащабно източване на държавната компания от „Водстрой  98”.  Така по принцип се държи прокуратарата при всеки сигнал срещу Пеевски или Борисов.    

https://frognews.bg