Ускорената предизборна ваксинация на Бойко е ялова политика, подобна на предконгресните обещания на неговия Тато

Иво Инджев

Едноличната власт на Тодор Живков в НРБ не се различаваше от днешната автократична България, управлявана от неговия имита(р)тор Бойко Борисов поне по един показател: по своите напъни да очарова населението в сюблимни за нея моменти.

Изборите тогава протичаха без избор, но пък преди и по време на партийните конгреси  “пускаха” по магазините някакви дефицитни подаяния. 

В София откриха предконгресно, май като за последно за онзи режим, магазин на бул. “Руски” за луксозни дрънкулки от дялани камъни ( и аз си купих една нощна лампа на каменна основа после). 

НА СНИМКАТА: Предконгресно посещение на Живков в Кърджали

Някогашният съветски лозунг, приложен като съветизираща ваксина върху живи българи в рамките на експеримента със забързването на времето по волята на властелина, гласеше:

“Петилетката за три години”

Така е и сега. Свидетели сме как Бойковизмът пресъздава комунизма с днешна дата чре друга тъпня от годините на Бойковото съзравяне за бъдещата политика: 

Хигиенизацията е враг на бактериологическата диверсия

Осъзна прероденият Тато днес, че сме безнадеждно на опашката на още една черна европейска класация във връзка с темповете на ваксинация. Тя не само е изоставаща у нас в сравнение с нормалните стандарти ( дори на Балканите) , но и няма изгледи да навакса в обозримото бъдеще.

И какво прави стреснатият предизборно виновник? Ами реагира както обикновено. Лъже, че е номер едно. Този път менти на терена между Кърджали и Хасково, че “ние се справяме най-добре”. Оказва се, че днес всеки може да се ваксинира, поти както в ТКЗС – “бързо и без да чака ред”.

„Както виждате, перфектна организация. В тоя ред на мисли, понеже сме в този край между Кърджали и Хасково – границата, българите за тези десетина години изживяхме 3 кризи. И трите ги управлявах заедно с моите колеги по възможно най-добрия начин. Ние управляваме по най-добрия начин пандемията, това е безспорно и всички колеги го отчитат вече – с възможно най-либералните мерки, много дисциплинирано население и с перфектни доктори, медицински сестри, лаборанти, включително и Спешната помощ. Така че и в момента ние се справяме най-добре от всички и с тази ужасна пандемия“. https://www.novinite.bg/articles/198501/Angelov-prizna-Imame-organizacionni-problemi-s-vaksinaciyata

Докато търсех илюстрация за много подходящия в рамките на ускорената по волята на Падишаха забързана ваксинация с днешна дата лозунг “Петилетката за три години” , попаднах на картинки от миналото. 

Спирам да пиша. Давам думата на илюстрациите на времето, което ББ възражда днес по дух като следовник на своя лъжовен кумир Тодор Живков.  

В столицата на Република Бенин (Африка) се намира този паметник на Г.Димитров (Гошо Тарабата). Когато правителството на Бенин иска помощ (80-те год.) за асфалтиране на улиците на столицата сме поставили едно условие: „Да сложим паметника на нашия вожд и учител“ https://www.facebook.com/335251823986133/posts/712723572905621/

Истината и само истината се говореше и пишеше, почти както днес, когато ни я поднася ББ:

Защото това беше времето, когато Живков беше полегнал между петрола на Кадафи и нефта на Брежнев, както Борисов между корупционерите от Лукойл и Газпром ( по Нанси Макълдауни, посланик на САЩ в София, описала режима на ББ в грама от София, изтекла в Уикилийкс).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://kafeneto.wordpress.com/2021/02/22/ваксинацията-в-българия-защо-се-забър/