Улицата е наша и не трябва да изпускаме този възможност за влияние върху политически процеси, за да не се диктуват от задкулисието.

 
Протестът довечера, на който няма да мога да присъствам, не съм в София, е много важна проява, която трябва да държи под контрол служебното правителство и да осуети плановете на задкулисието да реанимира договора с Газпром и сключи нов, както, да блокира интеконектора с Гърция под благовиден предлог - представят за съществен пропуск някакъв дребен детайл /чешмичка, боя, озеленяване - които са в процес на отстраняване/, които нямат отношение към функционалната пригодност на газопровода. съответно основание да не се сертифицира газопровода.
От гръцка страна всичко е ок, просто нашите служби изведнъж се заядоха. По поръчка.
По същата причина, без граждански натиск и контрол, ще заметат, отново под благовиден петрол офертата за каргата от ВПГ, които дават сигурност. Няма проблем да си правят каквито си искат търгове, но време няма. То е ясно, че накрая искат ситуация на извънредност, в която всички мерки са оправдани.
Не е само природния газ. Институциите мълчат по скандалната реакция на Варненския съд, който връща на Путин негов опонент, който чака присъда и затвор за политическите си изяви. Що за идиотщина или по-скоро азиатщина има у нашите съдии? Генконсулът на Русия много настоявал!? Но, той също настоява Копейкин да управлява и какво от това?
Улицата е наша и не трябва да изпускаме този възможност за влияние върху политически процеси, за да не се диктуват от задкулисието.
Успех!