"Троянските коне" на Борисов

снимка : http://dnes.dir.bg/

- Може ли лично Борисов да е кандидатът на ГЕРБ? (попита Симо Русев в интервю за pik.bg в края на септември Валери Симеонов)

 

"- Мисля, че безспорно това би бил най-добрият ход на ГЕРБ. В голяма степен това би бил доста успешен ход и за България, с оглед на нарасналия външнополитически рейтинг и авторитет на Борисов, с оглед на посредничеството, което той осъществява напоследък. С оглед на това, че има лични познанства вече, и с оглед на това, че ако не е той, новият президент ще трябва тепърва да изгражда подобни контакти. Защото и глобалният свят се движи от същите взаимоотношения. Колкото и да звучи абсурдно, личните отношения предопределят и глобалните политически процеси. От тази гледна точка добре би било Борисов да е президент."

Това е "патриотът" ?! Той казва, че Борисов като президент би бил доста успешен ход и за България ?! Неговият кандидат обаче май е бил нещо като "жена на всички времена" ...

Каракачанов през пролетта на 2005 г. ВМРО влиза в предизборна коалиция, наречена Български народен съюз (БНС), заедно с БЗНС-НС на Анастасия Мозер и Съюза на свободните демократи (ССД) на Стефан Софиянски, която влиза в парламента с 13 депутата, между които и Каракачанов.

В края на май 2006 г., Красимир Каракачанов е обявен от вътрешния министър Румен Петков за бивш агент на Държавна сигурност. Обявлението е в отговор на въпрос на журналиста Николай Бареков от bTV за общо 47 водещи политици и духовници. Според изнесената информация Каракачанов е регистриран като агент от Шесто управление на ДС през 1989 г. с псевдоним „Иван“, ползван е по изготвяне на анализи за контраразузнавателните служби на МВР и не е давал сведения за български граждани. 

В профила си във Фейсбук акад. проф. д-р Петър Иванов е безпощаден към агент Иван. Вижте какво написа той (публикуваме без редакторска намеса):

 

АГЕНТ ИВАН БИЛ СВЪРЗАН СЪС ХОРА НА СРЪБСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ, И БИЛ ЯСТРЕБ

В дебата тази сутрин по БТВ реномето, доколкото го има, на агента от ДС Иван (Красимир Каракачанов) се срина до купчина политически боклук: 
1.) Стана ясно, че кандидатът за президент е бил смущаващо и недопустимо близък с функционери на сръбските тайни служби;
2.) Агент Иван излъга по отношение на генеалогията си, изкара семейството си за репресирано от комунистите, а баща му също като него е дългогодишен агент на ДС с псевдоним "Иванов" и е висш номенклатурен кадър на БКП;
3.) Агент Иван излъга публично, че бил в комунистическата ДС само 5 месеца и после 10 години бил служил на новите тайни служби. Той е вербуван официално на 11.05.1989 г., значи бил е агент точно половин година, а не 5 месеца. Освен това след 10.11.1989 г. в България официално няма ДС, за да служи агент Иван там 10 години, както той каза в дебата. 
4.) Агент Иван твърди, че не е писал доноси, но, както се вижда от неговото лично дело IА-36244 в ДС, там има "собственоръчно написани агентурни сведения" (виж Решение No 14/04.09.2007 г.);
5.) Кандидатът за държавен глава
на всички българи е в основата на мегаскандала с лишаването от право на изборен глас на българи в чужбина (Европа и Америка) заради ограничаването чрез закон, внесен в НС от Каракачанов, на броя на секциите в полза на гласуващите в Турция, действие, което очевидно е съгласувано с ДПС И ДОСТ;
6.) От думите на опонента на агента стана ясно, че партийката на Каракачанов не е подкрепила действията срещу вероятния картел при продажбата на горива и фактически е подкрепила присвояването на половин милиард от продавачите заради надути цени;
7.) Агент Иван се оплете по много въпроси (за Русия, за САЩ и Европа, за суверенната държава Македония, за санкциите и др., като изказа вътрешно противоречиви тези;
8.) Някои от становищата на кандидата за президент и главнокомандващ армията, който е изкръшкал от военна служба, за задължителна военна повинност, за ядрените ракети на българската армия, както и за отношенията със съседна Турция, са тъпи и опасни за България. Навремето той предложи и тъпа идея и за томбола за изборите и др.
Накрая агент Иван се самоопредели като "ястреб", според мен опърпан, остарял, затлъстял и изморен от безкрайни политически сношения ястреб, - образ, който представя интегрално и точно единствено неуместността на кандидатурата му за държавен глава.

http://www.bnews.bg/

Георги Мълчанков, внук на неврокопския войвода от ВМРО Стоян Мълчанков; проф. Атанас Попов, внук на неврокопския пунктов войвода на ВМРО Атанас Попов; Александър Дърводелски, председател на Българския национален фронт (САЩ), потомък на българи от Ново село, Щипско (днeс в Македония), и Борис Тодев, правнук на воеводата от ВМРО Радон Тодев, разпространиха декларация-протест, в която питат:

 

Какво общо има ВМРО-БНД с историческата организация ВМРО, създадена от дедите ни?

Ето и пълният текст на декларацията–протест:

.

Уважаеми госпожи и господа,
 

Обръщаме се към Вас като потомци на онези, които създадоха през далечната 1893 г. ВМРО, наследници на воеводи и комити на същата тази българска организация. Тази декларация е израз на нашия граждански и чисто човешки дълг да запознаем българското общество, а и българите, живеещи в днешните предели на Република Македония, с една 27-годишна лъжа.
 

Историческата ВМРО, създадена от нашите предци, бе унищожена по време на комунистическия режим, а нейното имущество разграбено от доверени лица на свирепата българска комунистическа партия. С недоумение следим предаванията в българските телевизии, където група лъжци, начело с Красимир Каракачанов, агент на Държавна сигурност, Ангел Джамбазки и други заблуждават обществеността, че ПП „ВМРО – Българско Национално движение“ е правоприемник на организацията, създадена от нашите предци. Заявяваме ясно, че тази организация няма нищо общо с историческата ВМРО. Нещо повече – тя е регистрирана по фирмено дело 1/1953 г. на комунистическия Съюз на македонските културно-просветни дружества на главорезите Лев Главинчев и Христо Калайджиев, които вземат активно участие при разстрелите на оцелели дейци на Вътрешната македонска революционна организация и изпращане на други по лагери и затвори след преврата от 09.09.1944 г. 

Агентът на Държавна сигурност Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и цялото обкръжение около тях продължават да заблуждават българската общественост, че техният фалшификат на „Пиротска“ 5 е правоприемник на историческата ВМРО. Това е гавра с паметта на онези дейци на македонското революционно движение, които са отдали живота си за българската кауза. Фалшификаторите на историческата ВМРО присвоиха имотите на историческата ВМРО и на бежанците от Вардарска и Егейска Македония  Днес те се намират в частната фондация на Красимир Каракачанов „ ВМРО“.
 

Питаме:
 

1. Докога лъжците и измамниците от фалшификата на историческата ВМРО, представящи се за „патриоти“, ще заблуждават българското общество, че ръководят правоприемник на историческата ВМРО?
 

2. Кога най-после българският съд и компетентните органи ще проверят как е създаден и регистриран фалшификатът на историческата ВМРО?
 

3. Защо все още не е направен пълен финансов одит на управляваните от частната Фондация „ВМРО“ имоти в цяла България?
 

4. Докога управляващите в България ще пазят позорния „неутралитет“ по отношение създаването на фалшификата на историческата ВМРО и подкрепата на нейните лидери, които нямат нищо общо с каузата на нашите прадеди и деди?
 

Настояваме да се направи пълна справка за македонските братства, създадени в България, и да се предприемат стъпки за тяхното възстановяване! Дори държавата да не обърне внимание, призоваваме всеки честен и почтен български патриот да се опита да противодейства като даде публичност на тази наша декларация и посредством социалните медии ИСТИНАТА да стигне до максимално голям брой сънародници. Да пребъде във вековете делото на дейците на историческата ВМРО, нашите деди и прадеди! Да живее България!

.

Георги Мълчанков, внук на неврокопския войвода от ВМРО Стоян Мълчанков, 

проф. Атанас Попов, внук на неврокопския пунктов войвода на ВМРО Атанас Попов,

Александър Дърводелски, председател на Българския национален фронт (САЩ), потомък на българи от Ново село, Щипско (дн. Македония),

Борис Тодев, правнук на воеводата от ВМРО Радон Тодев

http://frognews.bg/

 

"Патриотизмът влиза в профила на борбата срещу статуквото, на антисистемните играчи... Хората търсят ярка харизматична личност, кога, ако не сега, националистите ще я предложат? И точно в този момент обединените НФСБ, ВМРО и "Атака" издигат...Красимир Каракачанов, здраво впит в системата, от вечните динозаври на прехода. Оценка българите му дадоха на предишните президентски избори, когато събра точно 0.9%. Сали Ибрям от движение "Единство" спечели повече гласове. Да кандидатираш човек, чийто единствен електорален успех през живота е победа в танцовото шоу "Байландо" (помните ли?), означава, че не искаш националистичната вълна да успее, а се мъчиш да я опитомиш, потушиш. Познайте в услуга на кого?

Впрочем публична тайна от сега е, че на втори тур Каракачанов ще подкрепи ГЕРБ"

Диян Божидаров  http://www.segabg.com/

Такива са някои отзиви и разкрития в нета за кандидата на "патриотите" за бащица на нацията ...

"Под лупа"