Тони Филипов Д-р “Из делниците на един луд” : Анджак сме го споменали (Влади Горанов)...

"Анджак сме го споменали... От 6 години тоя пич (дано не преувеличавам!) живее със семейството си в жилище от 180 квадрата в луксозния затворен комплекс ”Есте”, собственост на олигарха Кирил Домусчиев. Който освен това е и председател на най-голямата работодателска организация КРИБ, което внася в сюжета допълнителна интрига. Би могло да се каже дори, че внася морално-криминални елементи. Според в.”19 минути” за тези 6 г. наемът възлизал на около 254 000 лв., които Горанов не може да оправдае с официалните си доходи. Според имотната му декларация, той и съпругата му, също държавен чиновник, имат 11 000 лв. налични и влог от 59 000 лв. За да излезе от това брутално противоречие, Горанов каза по телевизора наскоро, че апартаментът му бил предоставен безплатно. А комплексът, вика, не е на Домусчиев, а на „Адванс пропъртис“. Което е истина, но само половината истина. Защото собственици на „Адванс Пропъртис“ са братята Домусчиеви.
За такова нещо в белите страни не просто ще го уволнят, ами ще го затворят и ще изгубят ключа! Но за щастие на управляващите Бегето не е и скоро няма да стане бяла страна.

И понеже ние не сме най-глупавият в махалата и сме наясно, че безплатно е само сиренцето в капана, та искаме да попитаме как ли се отплаща Горанов за безплатния апартамент. Представете си например, че Домусчиев крие данъци в особено големи размери. И Горанов го чадъри откъде НАП. Съвсем примерно го казвам. Една такава услуга заслужава Домусчиев да додава и някой лев към безплатния апартамент. Или примерно, съвсем примерно, накрая на мандата на министъра той да продължи да живее в този апартамент, но вече като собственик".

Из делниците на един луд (12–16 ноември)

ТОНИ ФИЛИПОВ, Д-Р