Теория на конспирацията : Кабинет „Венелина-Цветелина-Петя и ДС” пробутват на ген. Радев *

Кабинет, съставен по време на почивка на екзотичен остров, пробутват на новия президент ген. Румен Радев. Става дума за формат, измислен от Венелина Гочева, формален собственик на „24 часа” и банкерките Цветелина Бориславова и Петя Славова.

Трите с още неколцина близки дружки, между които и една от сестрите Грънчарови, пътували до топлата островна държава, където съставили списък с министри за служебно правителство.  Имената, според завераджийките, били съгласувани и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, и с лидера на БСП Корнелия Нинова, но и с лобито на Държавна сигурност, представлявано от ген. Бриго Аспарухов. Пръв за одобрение на плана бил потърсен Симеон Сакскобургготски. Идеята на Гочева, Бориславова и Славова била да се намери баланс между различните лобита в задкулисието и да се обслужат повече кръгове. Затова изкарали начело проф. Огнян Герджиков – компромисен вариант за мнозина политически играчи.  
 

По-сериозни намерения лобисткото трио имало към правителството след предсрочните парламентарни избори. Трите влъхви се надявали да запазят статуквото чрез бабуване на коалиционен кабинет между ГЕРБ и БСП. Като напълно зависима от Делян Пеевски Гочева прокарвала идеята за тотално запазване на статуквото чрез поставяне в министерствата на уж нови имена, но представители на отделните лобита.

 

Тя обещавала и пълна медийна подкрепа за главния прокурор и „замразяване” на реформите в магистратурата.

* Заглавие за публикация в "Под лупа"

 

Задкулисно съгласие между Борисов (запазване на господстващото положение при печелене на обществени поръчки от кръгове около Делян Пеевски, Васил Божков, Симеон Пешов, Румен Гайтански...), неолиберали край Иво Прокопиев (чрез Цветелина Бориславова) и лобито на ДС (чрез Петя Славова – ген. Любен Гоцев, ген. Бриго Аспарухов) е идеята за бъдещо управление. Търси се формула, по която тази схема да се представи в Брюксел като „политически компромис” за запазване „стабилността на страната”.

 

Ген. Радев е пълен новобранец и лесно се връзва. С него ще се справим без проблем. По-трудно ще е с Корнелия, която вече е била в управлението и знае доста неща. Трябва само да намерим допирни точки между нея, Борисов и Пеевски, защото като зам.-министър тя е била удряна от Пеевски чрез шефа на следствието по онова време Ангел Александров. Мони Паси ще действа по линия на антлатическите среди. Това е част от разговора на влъхвите, воден преди седмица в ресторант в столичния кв. Бояна. Обсъдено било също взаимодействието с патриотите, което щяло да е лесно, защото те лесно щели да приемат един-два министерски поста и по „няколко милиона” под формата на консултантски услуги.

 

Обсъждано било запазването на важни постове от хора на влъхвите. Такъв бил например шефът на НАП Бойко Атанасов. За него Пеевски бил разпоредил да не се пипа по никакъв начин. Същата заповед се отнасяла и за Държавната комисия по хазарта, Комисията за защита на конкуренцията, главният секретар на МВР Георги Костов и др. Затова и списък с техните имена бил връчен на ген. Радев от трите влъхви.

 

Иван Донев

http://frognews.bg/