Теодор Ушев: В България има пълзящ фашизъм

В България има растящ фашизъм. Пълзящият фашизъм винаги започва с изгарянето на книги. Вижте в Русия. Фашизмът започва с изгарянето на книги и със затварянето на театри. Същото се случва и в България - с театрите, журналистите са следващите. Това зяви в своето последно интервю за медии аниматорът Теодор Ушев.

Според него българското общество е разделено само в социалните мрежи и новогодишното поздравление на президента.Разделението е изкуствено. Хората са нормални, притеснени от случващото се, смята той.

Той коментира и тролските атаки срещу филма му "Фи 1.618": Не вярвах, че агресията в социалните мрежи е действителна. Хората са нормални. Но имаше платени тролски атаки, посочи той пред bTV.

 

Според него, ако човек си сложи маска, тогава става послушен артист, готов на всякакви компромиси."Аз трябва да избера дали да бъда носорог, на когото въобще не му пука или свободен", разсъждава Ушев.

 

След всеки анонс за филма са се изливали по 400-500 обидни коментара срещу Теодор Ушев или някои от актьорите, които са участвали във филма. Ушев призна, че няма проблем с това да бъде обиждан, но изживява много болезнено нападките срещу актьорите и други хора от екипа му.

 

Той коментира и случващото се в Народния театър: Тук не става дума само за системата "разделяй и владей" чрез пускането на един кокал, за който всички се бият. Всички във всички гилдии се мразят.Това, което се случва в Народния театър, е израз на всичко това - цари някаква гъста и непрогледна мъгла, както и непробиваем страх от силните на деня. От това да не ти спрат издръжката, смята Ушев

https://frognews.bg/novini/teodor-ushev-balgariia-ima-palziasht-fashizam...