Сърбия и Чехия се обявиха против санкциите срещу Русия

Президентът на Сърбия Томислав Николич, намиращ се на официална визита в Чехия и Президентът на Чехия Милош Земан се обявиха против санкциите на ЕС по отношение на Руската Федерация. Двамата лидери заявиха това на прес-конференцията за резултатите от срещата в Прага.

„Докато съм Президент, аз ще бъда против въвеждането от наша страна на санкции срещу когото и да било", - заявил Николич. Домакинът от Прага е подкрепил позицията на белградския си колега, подчертавайки, че той също се противопоставя на антируските санкции и призовава за тяхната отмяна. „Напълно разбираме позицията на Сърбия, която се стреми да поддържа приятелски отношения с всички големи страни и не е склонна към санкционни механизми", подчертал Земан.

Може би защото ...

Приблизително 6 месеца преди изборите в Чехия са изпратени около 90 руски професионални потиконсултанти. Нашият източник каза, че основната им задача е разпалването на антиамерикански настроения и пропаганда на „дружбата с Русия“. Парите за тяхната дейност пристигат по необичаен начин, тъй като за официални банкови преводи не може и дума да става.

„Ние използвахме мрежи от казина, косвено контролирани от един много известен руски чиновник. Казваха ни кога и къде, в кое казино, на коя маса до отиде някой от нас. Когато ми се падаше да отида аз, на масата нямаше никакви други играчи. Аз правех възможно най-високия залог, а крупието правеше така, че да получа голяма печалба. И това се правеше много пъти“, спомня си политтехнологът работил за Земан.

По думите му, в щаба на Земан не е имало строга система за отчетност на похарчените суми, а хората заработвали „много-много големи пари“.

Останалите суми се харчели, в частност, за оказване на „финансова помощ“ на членовете на избирателните комисии.

Именно тогава в Чехия започва въвеждането на система за компютърна обработка на бюлетините. Чехите, като децата, вярваха, че машината не може да бъде измамена. Но ние търсехме във всяка комисия човек, който може да ни помогне да направим точно това“, разказва анонимният източник.

Той отбелязва, че пред него и колегите му е стояла задачата за равномерно „натрупване“ на гласовете. Обаче те не успяват да намерят решение и в някои секции се получават анормално високи резултати за Земан.

„Тези аномалии се виждат в таблиците с резултатите от гласуването с просто око. Често, изненадан съм, че чешката опозиция досега не е обърнала на това внимание. Изненадан съм, че чешките математици не направиха така нареченото „разпределение на Гаус“ което много ясно показва наличието на фалшификации“, казва специалистът.

Дали всичко се свежда до това ...

"Под лупа" по източник http://www.faktor.bg/