Събитие 201 - предсказания, опит или предупреждение

Събитие 201

Центърът за здравна сигурност на Джон Хопкинс в партньорство със Световния икономически форум и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс беше домакин на събитие 201, упражнение за пандемия на високо ниво на 18 октомври 2019 г. в Ню Йорк, Ню Йорк. Упражнението илюстрира области, в които ще са необходими публично/частни партньорства по време на реакцията на тежка пандемия, за да се намалят мащабните икономически и обществени последици.

Изявление за nCoV и нашето упражнение за пандемия

През последните години в света се наблюдава нарастващ брой епидемични събития, възлизащи на приблизително 200 събития годишно. Тези събития се увеличават и са разрушителни за здравето, икономиката и обществото. Управлението на тези събития вече натоварва глобалния капацитет, дори при липса на заплаха от пандемия. Експертите са съгласни, че е само въпрос на време една от тези епидемии да стане глобална – пандемия с потенциално катастрофални последици. Една тежка пандемия, която се превръща в „Събитие 201“, ще изисква надеждно сътрудничество между няколко индустрии, национални правителства и ключови международни институции.

Събитие 201 дискусии

 

Играчите за Събитие 201, упражнение за пандемия, включват глобални бизнес лидери и видни лидери в правителството и общественото здравеопазване – предаване на живо, отворено за всички

15 октомври 2019 г

Бивши и настоящи глобални лидери на бизнеса, правителството и общественото здравеопазване ще играят екип от високопоставени лица, вземащи решения, свикани да препоръчат действия за намаляване на мащабните икономически и обществени последици от измислено избухване на сценарий на тежка пандемия в предстоящото Събитие 201 . Упражнението и виртуалното упражнение, организирано от Центъра за здравна сигурност на Джон Хопкинс в партньорство със Световния икономически форум и фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, се провеждат в петък, 18 октомври 2019 г., в Ню Йорк.

Симулацията на пандемията също ще предава на живо за обществеността, от 8:50 ч. до 12:30 ч. EDT с почивка около 10:15 ч. Ще бъдат показани на живо отразяване на сценариите и брифинги, но дискусиите между играчите на масата няма да . Вместо това зрителите ще участват в собствената си модерирана онлайн дискусия през тези времена. Събитието продължава до 12:30 ч. Участниците се регистрирайте предварително и разгледайте тук .

В 3,5-часовото упражнение на играчите ще бъде представен сценарий на пандемия, който подчертава нерешени политически и икономически проблеми в реалния свят, които могат да бъдат решени с достатъчно политическа воля, финансови инвестиции и внимание сега и в бъдеще. Той ще илюстрира усилията за готовност за пандемия, решенията за реакция и сътрудничеството, които се изискват от световния бизнес, правителствата и лидерите в общественото здравеопазване.

Докато сценарият, управляван от видео, се разгръща, играчите ще участват в серия от симулирани срещи, информирани от брифинги и инжекции от персонала на Центъра за здравна сигурност. Дискусиите на играчите и препоръките на домакина ще илюстрират стратегически решения и политики на високо ниво, които публичните и частните субекти по света ще трябва да следват, за да предотвратят пандемия или да намалят последствията от нея, ако превенцията се провали.

Играчите играят своите реални или предишни професионални роли и идват от редица страни и индустрии, които са от съществено значение за реакцията и за поддържане на движението на обществото и икономиките.

Играч

Заглавие

Латоя Абът Управление на риска/Глобален старши директор на службите по трудова медицина
Marriott International
София Борхес Старши вицепрезидент
на фондация на ООН
Брад Конет Президент на американската медицинска група
Henry Schein, Inc.
Кристофър Елиас Президент на отдела за глобално развитие
Фондация Бил и Мелинда Гейтс
Тим Евънс Бивш старши директор на
групата на Световната банка по здравеопазване
Джордж Гао Генерален директор на
Китайския център за контрол и превенция на заболяванията (China CDC)
Аврил Хейнс Бивш заместник-директор на
Централното разузнавателно управление;
Бивш заместник съветник по национална сигурност
Джейн Халтън член на борда на
ANZ Bank;
Бивш министър на финансите и бивш министър на здравеопазването, Австралия
Матю Харингтън Глобалният оперативен директор
Еделман
Мартин Кнухел Ръководител на управление на кризи, извънредни ситуации и непрекъснатост на бизнеса на
Lufthansa Group Airlines
Едуардо Мартинес Президент
на фондация UPS
Стивън Ред Заместник-директор по общественото здравеопазване и науката за прилагането на
Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ
Хасти Таги Вицепрезидент и изпълнителен съветник на
NBCUniversal
Ейдриън Томас Вицепрезидент, глобално обществено здраве
Johnson & Johnson
Лаван Тиру Главен представител на
паричния орган на Сингапур

Том Ингълсби, д-р, директор на Центъра за здравна сигурност, ще улесни дискусията по време на упражнението на масата.

Това е първият сценарий от поредицата, който се фокусира върху глобалните икономически заплахи от пандемия. Подобно на трите предишни учения на Центъра, Clade X , Dark Winter и Atlantic Storm , Събитие 201 ще обучава висши лидери на най-високото ниво на американските и международни правителства и лидери в глобалните индустрии - https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

Снимка : Туитър - най-опасният в момента вариант на вируса е прогнозиран с точното име и поява преди 2 години. Прогноза или нещо друго ?!! А боцкането няма да ни спаси от нови мутации не само през 2022, но и според тази таблица и 2023 г.