Смет за сливи по примера на Словакия

Иво Инджев

На вниманието на „миротвореца“ Румен Радев относно “войнолюбците”, които предоставят оръжие на Украйна:

Словакия изпраща своите МИГ 29 на Украйна. 

“Консервирала” ги е с такава цел още миналото лято, когато кабинетът “Петков” беше свален тук от московците в нашия парламент след “прегрешението” да откачи България от примката на “Газпром”.

Като бройка словашките МИГ са малко повече от онези, с които България разполага. Общо 10 са. Имат и още един. Запазват си го за…музея. 

Ще получат компенсация от Запада. Иначе казано, ще се освободят от съветския баласт срещу модерни бойни машини. 

“Смет за сливи”!

Министърът на отбраната на Словакия Ярослав Над заяви пред AP, че страната му никога няма да използва повече съветските самолети, но старите словашки МИГ ще помогнат на украинците да спасят човешки живот.

Нашият главнокомандващ “натовски генерал” Радев може да си упражни английския в оригинал с информацията на американската агенция.

Словакия е по-малка от България (по територия), но си е позволила да си поръча два пъти повече F-16 Block 70/72. Общо 14 от тях са на път да  превъоръжат страната.

Освен, че е въпрос на политическа воля, има и друго, свързано с историята на съветския колониализъм.

Словакия я прегазиха съветските танкове през 1968-ма, когато словакът Александър Дубчек прокламира “социализъм с човешко лице” в Чехословакия в качеството си на ръководител на непокорния съветски сателит по онова време. 

България, уви, (съ)участва на съветските поробители със свои войски в онова престъпление. 

Дали има връзка с горното, как мислите?

Има, както и следното: малка Словакия, която се отърва от своя Бойко Борисов (популиста Робърт Фицо), е световен шампион по автомобилостроене. На глава от населението тя е най-големият производител на автомобили на планетата. 

Това също е свързано с всичко, написано в този текст. 

Толкова за миролюбието на русолюбието, което ни управлява в момента. 

Ето как генерал Радев хока Митов, лейтенанта на “генерал” Борисов, който му стои “мирно” и слуша лекцията на шефа по темата “сливи за смет”. 

РАДЕВ КЪМ МИТОВ ЗА ОРЪЖИЯТА: ОСТАВИХТЕ ТЕЖКО НАСЛЕДСТВО В АРМИЯТА, СЕГА ТЪРСИТЕ “СЛИВИ ЗА СМЕТ”