Скандала с канадското гражданство на министър Кирил Петков

Grigor Lilov

 

Скандала с канадското гражданство на министър Кирил Петков:
МИСИРСКИ-ИИИИ СА!
**** Нито е единствен скандалът, нито е голям. Всичко у нас е така!
.
Няма да се спирам на държавни и/или политически случаи като тези с Георги Ганчев, Георги Пирински, Сергей Станишев, Георги Гергов, Симеон Сакскобургготски (пояснявам - не е имал никога испанско гражданство, но имаше италиански паспорт) и т.н.
.
Няма да се спирам на депутата Димитър Гърдев, който разгласи скандала с Кирил Петков в парламента. Партията на Слави Трифонов е поредната му - мени ги като носни кърпички.
Само ще отбележа, че Гърдев е бил щ а т е н сътрудник в европарламента на Елена Йончева.
.
Но специално ще се спра на баща му Стоян Димитров Гърдев. Ще пропусна биографията му, за да акцентирам на най-важното - фирмите, в които участва:
СИСТЕРА ТЕХНОЛОДЖИ - съдружник
управител
СМАРТ УЕЙ АД - акционер, член на Съвета на директорите
ИНТЕГРАЛ КОНСУЛТ - едноличен собственик на капитала и управител
ЛИДРА ГРУП ООД управител
"Cмapт yeй" е компания зa cъздaвaнeтo нa иновативни тpaнcпopтни cиcтeми зa yпpaвлeниe нa тpaфиĸa. Тя е основана от "Xoлдинг Πътищa" AД.
А зад холдинга е физиономията на скандалния олигарх Васил Божков.
Седалището на "Смарт уей" и към днешна дата е на "Васил Левски" 99 в София, където се намират голяма част от фирмите на Божков. От тези фирми различни нишки водят и към този олигарх, и към други.
Децата не отговарят за подвизите на родителите си.
Но в българските условия без такива подвизи - ракети-носители нито ще си депутат, нито ще се докоснеш до Европарламента, нито ще мениш партийни лидери като носни кърпички и винаги ще си добре приет.
.
Закононарушението с гражданството на Кирил Петков е безспорно!
Най-лошото обаче е, че не е нито първото, нито ще е последното, както посочих в началото на поста.
Защото у нас бъка от мисирки в деловите и политически среди на държавата. Затова станалото не бива да ни изненадва. Защото в мисирската българска атмосфера последна грижа е спазването на законността.
.
А най-лошото е, че има далеч по-огромни нарушения на Конституцията.
Какви ли?
Много са, но ето ви такова грандиозно нарушение, невероятен гаф, на който посветих пост точно преди една година - на тази дата, на 17 август 2020 г.:
В него посочих, че от 1997 г. насам всички закони и решения на парламента, всички държавни решения и такива на кабинета, на министрите, на който и да е държавен служител, всички международни договори и споразумения, всички държавни документи са подпечатвани с невалиден печат! Включително и вашите документи, включително и документите ви за самоличност.
 
Фейсбук