Руската кривославна църква издаде колаборацията на Сакскобургготски

 

Провокацията в руската църква в София на външния министър на руската православна църква митрополит Антоний беше разкрита вчера. Български граждани успяха да организират протест срещу него и персоната Митрофанова, която българските власти така и не посмяха да обявят за нон грата.

Оказа се, че в програмата на руския емисар е била включена и друга провокация, държана в тайна. Волоколамският митрополит Антоний, отново придружен от Митрофанова, е гостувал във Врана на Симеон Сакскобургготски ( на снимката от руския сайт). Поздравили са го за неговия личен принос в укрепването на отношенията между БПЦ и РПЦ. Той пък предал поздрави и благопожелания на руския патриарх Кирил.  

 

 

 

Опитът да бъде скрита информацията за колаборацията на Сакскобургготски, за която нито руското посолство, нито самият той съобщават в своите сайтове, беше провален от външния отдел на руската кривославна църква.

ОТДЕЛ ВНЕШНИХ ЦЕРКОВНЫХ СВЯЗЕЙ

“личный вклад Главы Царского дома Болгарии в укрепление отношений между Русской и Болгарской Православными Церквами. Симеон II передал приветствие и благопожелания Святейшему Патриарху Кириллу” http://mospat.ru/ru/news/89857/

Това не е първият път, когато руският емисар Антоний си общува в България със Сакскобургготски. През 2020 г., въпреки карантината, Антоний беше изпроводен тук да почете с имперското внимание на Москва рождения ден на Кобурга.

Гузните съзаклятници от руското посолство и от Врана този път са проявили “скромност”. Но империята не прощава никому. Тя държи да се знае, че обгрижва своите агенти за влияние в България. 

Колаборацията на Кобурга слага точка на съмненията относно неговата служба в полза на Москва. Самият той увърташе. Изтъкваше необходимостта да се поддържат добри отношения с Русия. Предаде тази щафета на своя телохранител Бойко Методиевич, който до самия край на своето премиерстване се ръководеше от принципа на “баланса” между Изтока и Запада. Беше издаден от ТАСС за унизителното му поведение в Русия през 2018 година, където се беше извинявал на Путин, че не се е старал досега достатъчно досега да му услужи. 

Дали Сакскобурготтски се е надявал да не бъде разкрита истината за срещата му с външния министър на руската кривославна църква, която е пропаганден инструмент на руската агресия? Илюзиите му, ако е имал такива, са разбити от господарите му. Те явно държат да се знае. Преценили са, че Симеон няма как да управлява отново, но поне може да бъде употребен като доказателство за всесилието на руското влияние. 

Ударът по репутацията на бившия ни премиер е равносилен на рикошета от решението му да си върне имотите в България, които уж нямаше да си връща. Това му струваше премиерската “корона” в очите на българите. Сега руската му ушанка ще отврати още повече онова мнозинство в България, което презря путлеритска РаZия заради нейната агресия, останала неосъдена от Сакскобургготски.   

https://ivo.bg/2022/12/07/%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0...

карикатура : Христо Комарницки