Пунтамара: Закон и контрол - дим и патрЕотичен пушек в Бургас

Конфликт на интереси е установен и по отношение на инж. Милен Ненчев – началник на РДНСК - Бургас. 

КПКОНПИ

"Конфликт на интереси е установен и по отношение на инж. Милен Ненчев – началник на РДНСК - Бургас. Установено е, че до 04 август 2017 г. той е бил управител и едноличен собственик на „Консултант 7 БГ“ ЕООД, с предмет на дейност консултантски услуги, инвеститорски контрол и строителен надзор, след което прехвърлил капитала на дружеството на съпругата си. Тя е била едноличен собственик до 21 февруари 2020 г. На 27 март 2018 г. е сключен договор за строителен надзор между „Консултант 7 БГ“ ЕООД и инвеститор, за осъществяване на строителен надзор на „Смесена сграда с паркинг“ в гр. Бургас. В процеса на строителство на този обект, в РДНСК – Бургас, с началник инж. Ненчев, са постъпвали жалби за нарушения на ЗУТ. Проверките, извършвани от негови подчинени служители, не са установявали каквито и да е нарушения при изграждането на сградата, чийто строителен надзор е осъществяван от дружеството, собственост на съпругата на началника на РДНСК, за което той е подписал и съответни писма до подателите на жалбите. С решението на КПКОНПИ е наложена глоба в общ размер на 10 000 лв."

Бетонирането на Черноморието, скандалите с „подпорната стена“ в Алепу, сараите на Ахмед Доган в парк „Росенец“. Все теми без да е ясно кой носи отговорност за това.  Във всеки един случай става въпрос за строителство, а за това какво и как се строи у нас отговорност носи Регионалното министерство, неговата Дирекцията за национален строителен контрол и регионалните й звена.

Бетономорието по Южното Черноморие  неизменно минава през инж. Милен Ненчев, директор РДНСК-Бургас. Публичните регистри с обществена информация показват интересни връзки, зависимости и действия, за които е странно защо до сега прокуратурата, КПКОНПИ и други контролни органи в държавата ни не са реагирали. 

През 2015 г. в Бургас избухна скандал с блок 3а в квартал Изгрев. Проблемите стигнаха до разследване на прокуратурата и икономическа полиция. Възложител на сградата бе „КУШ“, а надзора отново е в ръцете на Ненчев.

Името КУШ в региона е известно с мащабна строителна дейност и крупни инвестиции. Твърди се че, че именно това дружество е собственик на съдения парцел до „подпорната стена“ в Алепу.

Интересно дали Валери Симеонов е забравил, че шеф на РДНСК-Бургас, която трябва да осъществи контрол при "Алепу" и при Догансарай е неговия съпартиец Милен Ненчев. Ненчев е и общински съветник в Бургас от партията на Валери Симеонов - НФСБ.