Протест пред президентството скандира ”Тук не е Москва, ”Радев е предател” и ”Оставка”

Протест пред президентството скандира ”Тук не е Москва, ”Радев е предател”

Граждани излязоха на протест пред сградата на президентството срещу водената от държавния глава Румен Радев политика.

 

Поведението на президента Радев в последните седмици и дни нагнети обществено недоволство, а начинът, по който връчи втория мандат за съставяне на правителство, преля чашата.

 

На протеста се развяват знамената на България и на Европейския съюз. Виждат се транспаранти с надписи "РеZидент", "Румен Радев е позор за България, слуга е на Русия - вечната империя на злото". Чуват се скандирания "Тук не е Москва" и "Радев е предател".

.
 

"Румен Радев посрами понятието български военен, български генерал, български летец", заяви протестиращ. 

 

"Румен Радев се е разлял като река Волга извън своите правомощия и много му харесва. Той сам си свали маската. Свидетели сме на специална операция на отвоюване на България от Европа. Не остана служител на рашистките интереси в България, който да бъде активиран", заяви журналистът Иво Инджев от трибуната на протеста.

.
 

"България е парламентарна република, пълноправен член на ЕС и НАТО и трябва ясно да го заявим на всички! Президентът отдавна е показал, че не работи в полза на българското общество и за българските интереси, а за руските такива. Неговите служебни правителства са най-продължителните в българската история след 90-та година, като същевременно прокарва руско влияние в страната и ни отделя от европейската общност.

 

Няма да позволим да се превърнем в Беларус! Президентът трябва да е президент на всички българи и да се съобразява с решенията на парламента!", заявяват организаторите.
 

Припомняме, че вчера имаше организиран протест пред президентството,

https://frognews.bg/novini/protest-2023-05-30.html