ПРОТЕСТЪТ И КАК РАБОТИ ПРОПАГАНДАТА СРЕЩУ НЕГО: ЧРЕЗ ПОДМЯНА НА ИСТИНСКА ЦЕЛ С ФАЛШИВИ

Grigor Lilov

Лошо ли е, че недоволството няма решения за бъдещето управление? Или е правилно?

Български синонимен речник: "протест"
(същ.) недоволство, негодувание, роптание, възмущение, неодобрение, несъгласие, възражение
(същ.) бунт
(същ.) осъждане

Как властта компрометира протеста?
По най-различни начини – от абсурдни внушения какво Задкулисие го е изтъпанчило (сякаш хилядите хора, сякаш младежите са назначени негови служители на щат) през провокатори, които да създават впечатление за криминални действия до...
До кое?
До най-успешния метод за компрометиране, който, щем не щем, трябва да признаем, че за разлика от другите методи работи ефективно и е пленил съзнанието на милиони.

От края на изминалата седмица започна поредния медиен залп, вече концентриран точно в тази посока:
„Какво предлага протестът? – Ами нищо!”
Наистина, той не предлага нищо!
Протестът нито има програма за управление, която да иска да се обсъди от политиците и обществото, нито има лидери, които да издигне за кандидат- премиери и министри, нито чертае мерки как да да се съживи бизнеса и да се вдигнат доходите на хората...
И правилно прави!

Това е ПРОТЕСТ - не е нито конгрес, нито конференция, нито събрание, събрало се на паважа.
Работата на един протест, какъвто и да е, да СПРЕ НЕЩО, да го отмени, а не да разработва стратегии за национално управление.

Например Априлското въстание е въоръжен протест за отмяна на османското владичество. И разбира се, няма нито програма, нито стратегия за управление. Да го задраскаме ли тогава от историята ни, защото не е предложило кабинет, премиер, министри, не е написало проекторешения за конституционното и законово устройство на една нова България, за насоките на бъдещата й политика?!.

Погледнете протестите по света! Те не предлагат решения за управлението, те искат ОТМЯНА на решения на съществуващото управление или ако е крайно негодно - неговото абдикиране от властта.

Рефренът "защо протестът не предлага" е подмяната на целите на Протеста, който се извършва от пропагандата на българските медии, журналисти, разни социолози и политолози, звани и незвани експерти.

Факт е, че тази подмяна на естествените цели с изкуствени завоюва съзнанието на народа. .
Много лесно го завоюва за разлика от това на хората в демокрациите, които са далеч по-зрели обществено от нас,
Затова пак ще повторя:
Ако критиката е, че протестът все нещо трябва да предложи, отговорът е: предложил е и предлага
ОСТАВКА!

Фейсбук