"Приватизириха" ББР през ПИБ!?!. Докато размахват фетиша за членството ни в Еврозоната.

Ilian Vassilev

Както ви обещах допълнието по ПИБ, анализ нетна текуща стойност, намерения, фетиши срещу реалните факти и действия. На пръв поглед имаме следната съподчиненост - увеличаваме капитала на ПИБ с държавни пари, защото искаме България да бъде приета в ЕРМ-2. Нали така поне в пиар частта?
Едното събитие е бъдещо вероятно, извън наш контрол. Фетиш. Влизането в ЕРМ-2, което е все по-далечно и все по-малко вероятно. Вече от ЕЦБ ни казаха, че не отговаряме на изискванията по Маастрихт. И преди коронакризата беше ясно, че "висим", но сега нещата са повече от ясни.
Докато ни размахваха мечтата от ЕРМ-2, са на път да си свършат реално задкулисната истинска операция, да увеличат с държавни пари, без да пипат контрола на двамата акционери, капитала на ПИБ. Това събитие, за разлика от ЕРМ-2 е под наш контрол.
В замяна държавата остава с под 20 процента и без никакъв контрол?
Обратно, от ПИБ трансферираха директорите, които осигуряват, при това безплатно, пълен контрол на акционерите на ПИБ и Пеевски върху държавната банка."Приватизириха" ББР през ПИБ!?!.
Докато размахват фетиша за членството ни в Еврозоната.
В допълнение споделиха че ще излезем и от Банковия съюз. За да няма контрол отвън нито върху ПИБ, нито върху ББР.
И да бъде "муката пуна", както се казваше във вица за Тито.
Тоест цялата работа е била да използват патетиката и надеждата че аха ще влезем в Еврозоната за да намерят оправдание и налеят "законно" пари, като заметат следите от щетите от Пеевския преход от КТБ в ПИБ.

Фейсбук