Полицаи на ниски нива помагали на мигрантите

Помните ли, че "Под лупа" повдигна нъпроса : Замесени ли са хора от МВР в далаверата с мигрантите ?

В публикацията ни от сутринта на трагедията ние написахме :

Едва ли натурализираните сирийци не са знаели, че след Звездец има постоянен пост КПП на Гранична полиция на разклона за с.Близнак и Карнобат, ако са натоварили мигрантите между Малко Търново и Звездец както се твърди ... При далавера за около над 20 000 евро не мисля, че този факт не им е бил известен ... 

Бракуваният уж автобус на  фирмата от Кърджали "Вирджиния-Н" с фалшивите нидерландски номера явно е разчитал вероятно на някой с пагони да ги осигури поне до Бургас ... Свързаните лица със собственика дали не показват и други връзки, които да осигуряват чадър ?!!

http://burgas-podlupa.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%...

И каква стана тя ? 

Полицаи на средно ниво участват в трафика на мигранти. Иначе сред каналджиите има освен сирийци, афганистанци и украинци и граждани на РСМ. Понякога там се включват и хора, които имат значителни финансови възможности и аз не мога да разбера какво ги мотивира да извършват подобна дейност.Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред bTV.

На брифинг вчера Демерджиев обеща да се разправи с всички възможни средства с каналджийството. Заговори се за полицейски чадър над тази дейност.

 

След него зам. главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев призна за протекция от служители на МВР за преминаването на мигрантите на границата пред Нова. Той каза: "Така е, има такива сигнали и мога да ви уверя, че ние работим с всички структури и служби, които имат отношение по разследване на колеги от МВР". Станев каза, че скоро ще бъдат изнесени данни от проверките. По думите му, става въпрос за хора, работещи на ниски и средни нива в системата. На уточняващ въпрос по какъв начин се подпомагат мигрантите, Станев каза, че това става с информация, липса на патрул в определено време.

Попитан за сумите, които се получават за преминаването, той припомни думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че транспортирането на един мигрант струва 1000 евро.

Под лупа

колаж : Под лупа

Колажът няма нищо общо с храбрата постъпка на загиналите полицаи от Бургас ...