Политологът Христо Панчугов: Пресконференцията на Гешев бе потресаваща - внушения, шантаж

Самата пресконференция на Гешев беше потресаващо несъстоятелна. Нямаше факти, всичко беше внушения от типа на ”Един политик бил звъннал”. Всичко е в сферата на шантажа Това заяви политологът Христо Панчугон в ”Лице в лице” по bTV.

Самият факт, че представителите на двете основни институции, които отговарят за правораздаването, са в бизнеса на правенето на внушения, е достатъчно тревожно, каза още той.

По думите му единственият път напред е спешно да се разправим със съдебната реформа. Мнозинството, правителството и парламента са второстепенни въпроси, добави още Панчугов.

Социологът Павел Вълчев пък поясни, че до днес сме имали позитивно развитие на политическата криза, тъй като сме били свидетели на диалог. Днес нещата се объркват - досега вярвахме, че нашите водещи политици са осъзнали и са си дали сметка, че изкарахме повече от ден без тях, каза още той.

След днешния ден ми е трудно да кажа кой какво е разбрал от днешната история. Разрешаването на тази криза минава през ясно политическо определяне и обединяване на силите. Не политиците да акумулират още кризи, а да работят за тяхното разрешаване, добави Вълчев.

https://frognews.bg/novini/politologat-hristo-panchugov-preskonferentsii...