Под маската на модериране блокират избирателно сайтове, критични към властта, като им вменяват "несъобразяване" със стандарти, които те произволно интерпретират.

Не мога да приема общият контекст на атаките срещу BIRD за публикацията на профили на работещи в Телус Интернашънъл, особено когато са базирани на претенции за "висока естетика" и принципи, които нямат нищо общо с мръсната и пехливанска борба, която се води всеки ден за да оцелее изобщо демократична медия или разследващата журналистика. Лесно е от дистанция - физическа и ментална, да критикуваш разследващата журналистика за липсата на маниери и нарушаване на "стандарти", като пакетира публично достъпна информация.
Елате да се борите всеки ден тук и ще видите, че войната не оставя много място за финес.
Съгласен съм, че работещите в Телус Интернашънъл не трябва да бъдат основна цел на критиката, но кой, от тези критикуващите сега, направи нещо за да разкрие връзката им с властта на Борисов, за милионите които са наливани в Телус Интернашънъл, за тоталните безобрания при "модерирането", с които "въпросните" със засегнатите права от Телус, блокират или което е по-важно съзнателно ограничават влиянието на алтернативните на властта медии.
Кой изобщо разкри ролята и мястото на Телус Интернашънъл в системата за контрол на социалните мрежи, та сега да имат право да говорят по темата?
Говоря от опит. Под маската на модериране блокират избирателно сайтове, критични към властта, като им вменяват "несъобразяване" със стандарти, които те произволно интерпретират. Помните ли, че блокираха дори сайта на Атлантическия съвет и то във важен момент преди избори.
Борбата за съществуване на нашето предавана "Алтернативата" е епична. И да ви я разказвам пак няма да разберете мащаба на битката и подмолните сили. Тези модератори съзнателно спряха нотификациите на предаванията, ограничават през алгоритъма гледането и - само хора, които съзнателно я търсят могат да гледат предаванията във ФБ. И така вместо по 700-800 да гледат на живо /като няма кой да ги подсети/ ни гледат в пъти по-малко. Да не говорим, че имаме наложена забрана за буустване и популяризирането ни. А разчитаме само на зрители и подкрепата и. Можете сами да прецените като ни гледат по-малко зрители заради подобно "модериране", колко по трудно става издържането ни.
Вероятно и при БЪРД е така.
И всичко това е плод на съзнателна политика на задкулисието и Системата, защото контролът върху умовете и сърцата става все по-важен с напускането централните медии от масовия зрител и преместване на вниманието му към социалните мрежи.
За централните медии имаме формален "регулатор" СЕМ, който пази статуквото. Но какво имаме за социалните мрежи и най-популярната Фейсбук - имате Телус Интернашънъл. С руска връзка и зависимост от властта.
И кой сега е виновен - BIRD - които при всички им кусури са разследващи журналисти, които колкото повече разследват толкова повече разкритията им се опаковат в мълчание, и един от начините и именно чрез блокиране на възможностите им в основната социална мрежа.
Така че, драги мои естети на демокрацията и на медийната свобода, елате да се борите на терен и тогава търсете кусури. ОК не трябвало лични профили - махнете снимките, но разчепкайте проблема за да знаят работещите в Телус Интернашънъл че може и Бог - Цукърбърг да е далеко, но гражданското общество ги наблюдава и те имат своята отговорност. Не може всичко да се прави за пари и това да балнсира съвест и морал у работещите в Телус Интернашънъл.
Сто пъти бих предпочел такива бунтари и рушители на общоприетото спокойствие, пред естетически съвършени нищоправещи. Да сте видяли скоро някой от разследващиге журналисти в централните медии. Нито едно голямо разкритие днес не стига големия екран.
Но в екрана няма забрана за критикуващите БЪРД.
Това трябва да ви говори много.
 
Три превода за общо 1,4 милиона лева от Министерството на икономиката към българската фирма КолПойнт Ню Юръп, която е собственост на Telus International. Чрез тази фирма те оперират в България. За нито едно от трите не се открива обществена поръчка. Плащанията стават при министър Божидар Лукарски и при министър Емил Караниколов, уволнен за близост с Пеевски.