Поглед зад паяжината около СМЪРТОНОСНИЯ АВТОБУС

Grigor Lilov 

Катастрофиралият македонски автобус на магистрала „Струма” за 2 години е преминавал 139 пъти границата. Без документ за международни превози, а и без редица др. необходими тапии. И никога не е имал проблем
Фирмата „Беса транс” работи над 10 години у нас. И не само работи, а е регистрирана тук, в България.  
От 2019 г. след поредното прехвърляне на собственост е в притежание на Аздрен Зубери. Косовар.  С българско гражданство! 
Приходите в различните години се колебаят между триста хиляди и половин милион лева. 
Този превозвач („Беса транс”), е посочил за адрес като офис жилище в Кюстендил, на бул. „Цар Освободител” 51, ап. 2. Там живее възрастна жена, която въобще не в час за каквато и да е фирма. И никой от блока не е в час, макар че в него има регистрирани 23 фирми – български и македонски. Върволицата дружества на този адрес подсказват за голяма действаща структура, а не само за едни автобусни превози. За мен връзките и схемите ми говорят за пералня. А какво може да пере подобна международна структура, мисля, че е ясно и без да обяснявам.
И каква е конкуренцията в тази сфера и как и с какви крайни средства се решава, надали е нужно да посочвам. Всички го знаят. 
Нашите следствени органи и ДАНС мълчат. Или не знаят достатъчно или се правят на умрели лисици. След поредица огледи на четвъртия ден откриха още един труп в автобуса. И тези разследващи институции се представят за компетентни. 
И при съседите отвъд границата ситуацията не е по-различна. 
Засега в мача покрай този автобус за дълбоко корумпирана държава Македония и България поддържат равенството. Но предстоят нови полувремена. Дано да са без трупове.

Фейсбук