Пазарджик сваля данъците за сгради и МПС, а в Бургас тези данъци са най-високите в България и няма и намек за сваляне

Чичо Митко или Димитър Николов и герберската Му дружина общински съветници са приели такива местни правила, че данък МПС в Община Бургас е НАЙ-ВИСОК В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ?!!

Евала на този герой на герберския труд и на гладните общински съветници увеличили заплатите си до нови висоти за сметка на бургазлии …

Плащайки  своя данък МПС на 20 годишната си бричка и с изненада установих, че се е повишил с цели 10% отгоре спрямо 2022 г. от 184 лева е скокнал на 203 лева … и то с 5% отстъпка ?!! Иначе е цели 213.63 лева ?!!

Какъв би бил данъкът ми в Пазарджик за този автомобил научих на база калкулатор от сайта на Община Бургас:

В Бургас е 213.63 лв.

Ще кажете, ама защо Пазарджик ? Защото днес ще пиша за Пазарджик и  предложението данък сгради и данък МПС да бъдат намалени съответно с 15 и с 10 процента, което предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът на Пазарджик Тодор Попов. Всичко това се случва при сегашен данък на кола като моята, който в Пазарджик е :

Или ще бъде още по-насък с около 13 лева около 116 лева при бургаските кожодери на Чича Ви Митко е 213 лева и няма и намек за сваляне ?!!

И как го свалят в Пазарджик ? Чрез приход в бюджета от общинския соларен парк, който се очаква да възлезе на минимум 5 милиона лева годишно ...

Аха ... Соларен парк, като онзи на почетните граждани на Правец - Златеви ...

"По-младият от тях планира да застрои със слънчеви панели около 144 хектара площ.  Строежът на гигантския соларен парк се предвижда да бъде осъществен от две фирми на Златев: “Лъка гейм” АД и “Състейнабъл енерджи” ЕАД.

 

 Това става ясно от документацията, с която се сдоби екипът на „Биволъ“.  

Мащабът на бъдещия Соларен парк на Валентин Златев може да се види от сравнението на терените с околните селища в близост.

 

Закони и държавни служители “по мярка” и удобство

Още в началото на 2021 г. инвеститорите “Лъка Гейм” и “Състейнъбъл енерджи” внасят в РИОСВ Бургас инвестиционен проект (ИП) за изграждане на фотоволтаици в ЗЗ Айтоска планина, между селата Лъка и Рудник с площ 144 ха (един от най-големите ФВ проекти в България) - https://bivol.bg/zlatev_solar_corruption.html

Що е корупция, мафия и олигархия и имат ли те почва у нас!?

Заради абсолютно некомпетентния Доклад за ЕО на Проекта, тогавашният директор на РИОСВ Бургас Детелина Иванова първоначално отказва да го приеме. Следва светкавична реакция от най-висше място. Скоропостижно тя е призована да се яви по спешност в кабинета на кмета на Бургас Димитър Николов. Информирана е, че тогавашният министър – Емил Димитров (Ревизоро) специално е тръгнал за Бургас и ще присъства на срещата.

Това е от времето на последните дни на управлението на ГЕРБ и кабинета “Борисов 3”. Кметът на Бургас Димитър Николов е зам.-председател на управляващата партия, четири-мандатник, ексклузивен наместник-феодал на Борисов в региона, без чиято воля или санкция абсолютно нищо не би могло да произтече. Както и обратното – нищо не би могло да не произтече. Николов е близък на Златев, завършил е в Москва и е бил промотиран от него в началото на формирането на ГЕРБ" - https://bivol.bg/zlatev_solar_corruption.html

Всички тези факти са записани в тази статия на Биволъ : "ВЛАСТТА С НАТИСК УРЕЖДА СОЛАРЕН ПАРК НА В.ЗЛАТЕВ ВЪРХУ 144 ХА ЗАЩИТЕНА ЗОНА КРАЙ МОРЕТО"

Е, Пазарджик не е Бургас и може би гражданите са им по-скъпи от Златев ?!!

Но е очевидно, че кметът Николов и герберската Му дружинка не й пука за интересите на гражданите и нито свалят данъците, нито правят нещо като онзи соларен парк на община Пазарджик ...

И тъй като сме в предизборна кампания подканвам да не гласувате за ПП ГЕРБ в Бургаски регион ! Купуването и продаването на гласове са престъпление, както и неглежирането на интересите на гражданите и крепене на мераците на олигарсите !

Под лупа