От делата на трупчета може да изпадне и някой труп – имаше много по времето на милиционерския генерал

Иво Инджев

Лицето Бойко Борисов Методиев имаше неблагоразумието, за да не кажа нахалството, да припомни, че е бил голям полицейски шеф, поради което Гешев в днешно време не можел да го “страхува”.

Така се изрази, цитирайки буквално Делян Пеевски от неговия звезден позор, когато си беше повярвал, че ще командори (и) най-важната за националната сигурност ДАНС, подвиквайки от трибуната на парламента през 2013 г.

Темата за делата на трупчета, с които Гешев доста прозрачно наистина се опитва да плаши доскорошните си съзаклятници, беше реанимирана от вътрешния министър Демерджиев. Той се ангажира с твърдение, че Гешев държи на “трупчета” около 100 дела на видни персони в България. 

Вътрешният министър не може да бъде заподозрян в незнание по въпроса. Защо обаче бившият премиер припомня позорната страница от своята биография, белязана с много трупове на убити в разчистване на сметки между организирани престъпници без нито един от случаите да бъде разкрит?

Очевидният отговор на този въпроса е: защото бившият главен секретар на МВР си остана безнаказан. Нямаше кой да го накаже. Избираше си като премиер и собственик на най-голямата парламентарна партия главните прокурори, които заедно с него се правеха на луди (по оня запис с гласовете на Гешев и лицето Бойко Методиев Борисов, в който двамата обменят опит и комплименти за успешното превъплъщаване в ролята на лудите за заблуда на противника, т.е. на българските граждани).

Сега се опитват да ни правят на луди отново. Може и да не сме съвсем наред след толкова дълги издевателства над измъчената ни демокрация, но все пак помним онези трупчета от годините на милиционерския генералски старт на политическата кариера на лицето Бойко Методиев Борисов, което обожаваше да имитира Кръстника и да му викат “бате” (както викаха тато на неговия “университет” Живков и бате на зет му).

Сега нещо се пропука в омертата и Кръстника започна да дава заден ход пред заплахите на Гешев да посегне към делата на трупчета, от които като нищо може да изпадне и някой труп.

Не съм аз, който поиска оставката на Гешев, Мария Габриел беше, “храбро” взе да се оправдава награждаваният не веднъж като Мъж на годината генерал от милиционерския резерв.

Гешев, който също се прави на луд, продължава да ни смята за луди. Внезапно си взе отпуск по лични причини. Разчита да лапнем кукичката като шарани и да повярваме, че в тези съдбоносни за него дни ще си изключи телефона, ще отиде за риба и ще спре да си разговаря с онези  верни свои съучастници, с които ни осведоми сам, че напоително си общува.

Надлъгването между риболовците продължава. Изглежда, че върви за момента с по-малко стръв. Единият шериф вече мигна с оправданието, че не е искал лично главата на другия. Въдиците и пистолетите им обаче са заредени. 

Чехов отново ще се окаже прав, че пушката, показана в първо действие на стената, неминуемо ще гръмна накрая.