Органите от чужбина защитават автентичните ни национални интереси от…нашите органи.

Evgeni Kanev

Снощи бях впечатлен как в 10 минутен репортаж за проверката на европрокуратурата, национална ТВ успя да НЕ спомене името на Христо Ковачки.
Да, войната в Украйна задейства правохранителните органи от… чужбина за нашата престъпност. И показа цялата непосилна лекота на битието за нашите такива. Където органите от чужбина защитават автентичните ни национални интереси от…нашите органи.
Засегната е кръвоносната система на инсталирания от Москва мафиотски режим у нас - вените, които захранват с кеш сърцето, което все още тупти по Смирненски. Въпреки че мъчително срязваме и енергийните артерии, които изливат кеш от сърцето към неговите пипала у нас.
Да, лицата засегнати от санкции са от различни партии, но нека си спомним думите на един дезертирал от тях и виден днес техен аналитик “Тези лица не са на партиите, а на Задкулисието”. А КОЙ е Задкулисието - без въпросителен знак.
Повечето политици и анализатори от това Задкулисие са непричом за тези санкции, но бащата на ”Магнитски” ясно го каза - за външния свят България ще има много лоша репутация. На тях не им пука, но за всички, които милеем за България и искаме да се гордеем с нея, а не да се срамуваме от нея - трябва да ни пука.
И когато присъствам на десетки конференции, гледам представяне на нови книги с амбициозни препоръки, слушам претенциозни съвети от последна инстанция по най-различни теми, но под общ надслов “Как да потръгнат нещата у нас” - сякаш винаги се изпуска ноторния факт, че светът ни “посреща по дрехите”, пардон по бранда, преди да ни оцени ума.
А брандът от доста време е само един: “Корупция”. И че ако нямаш идея или план как да се справим с този проблем - всичко друго е загуба на време.
И има само един начин това да почне да се променя - на 2 април е първия шанс