ОБЩИНА БУРГАС-“ЗАСТРАХОВАНА ОТ МАФИЯТА”

<

Доскорошният лидер на „Атака“ - Бургас управлява фирма на изчезналия наркобос Мето Илиенски

 

Александър Бояджийски е забъркан в обща дейност с убити бизнесмени, мафиоти и скандални приватизатори.

Доскорошният общински председател на партия „Атака” в Бургас Александър Бояджийски управлява фирма на изчезналия наркобос Мето Илиенски. Фирмата е „Гала интербилд” – забъркана в скандални приватизационни сделки за жълти стотинки, извършени от Столична голяма община. Илиенски държи 5% от нея, а съдружникът с контролния пакет от 70%  – Георги Илиев, беше разстрелян пред дома си през 2005-та година, уж докато разхождал кучето си. Името на Бояджийски присъства и като съдружник в други фирми, замесени в огромни приватизационни скандали в столицата, в които отново участват Илиенски, Илиев, както и седесарят Антоан Николов. То стои редом с това на Илиенски, както и на най-близките му съдружници Къро и Таки. Къро също вече не е между живите след два куршума в главата, а Таки се смята за негласния наследник на убития бос на ВИС-2 Георги Илиев. В момента Бояджийски е и общински съветник в Бургас, който беше избран от листата на „Атака” и демонстрираше позиция на виден „борец срещу мафията”. По-късно след развода в „Атака“ той остана независим общински съветник.

 

Независим, ама колко да е независим???

Първо беше подкрилото на Валери Симеонов, после уж се отдели и сега контролира строго действията на общински съвет-Бургас от последните редове на залата като същински мафиотски бос.

Всъщност, да не забравяме, че и с неговия глас са минали стотици милиони от общинския бюджет, както и докладни и сделки на общината за колосални суми... Дали той сам е тартор, или дърпа конците на още дузина общински съветници - това вероятно знаят само кметът и по високите мафиотски кресла...

А в сянката на мафията бургаската община получава вече 4-а година подкрепата за почти всички съмнителни сделки, от които бургазлии загубиха стотици милиони, а общината тъне в кредити, които ще плащат вероятно и внуците ни... И това става с покрепата на мафията... Време е да ударим по масата и да спрем мафиотските практики в общината!

В момента „Гала интербилд” е в ликвидация, а той е и неин ликвидатор, показва справка в неофициалния раздел на „Държавен вестник” и в търговския регистър чрез информационна система „Дакси”. Ликвидацията е обявена малко преди изчезването на Илиенски - през септември 2003-та година. Самият Бояджийски впоследствие, както изисква Търговският закон, призовава чрез „Държавен вестник” кредиторите да предяват вземанията си.

Мнозина сигурно си спомнят, че на 29 ноември 2003 г. вечерта нароченият за тартор на контрабандата Мето Илиенски заповядва на многобройната си охрана да не напуска жилището му, оставя на дивана мобилните си телефони и личните си документи, сяда в някакво червено ауди и... потъва вдън земя.

Публикации в медиите го нареждаха на второ място по влияние в бившата силова групировка ВИС-2. След смъртта на Димитър Димитров-Маймуняка той е безспорно един от най-близките на Георги Илиев. Мето Илиенски бе сочен за умен и интелигентен играч не само сред висаджии. Прякора си получава заради факта, че контролира стоковия пазар „Илиянци“. Преди време, още когато съществува охранителната фирма ВИС-1, тържището е било под техен контрол. Според МВР Методи Методиев контролирал всичко, което постъпвало на пазара - от китайските карга до бялата и черната техника. „Илиянци“ било  мястото, където най-лесно се пласира контрабандната стока. Въпреки десетките проверки, които били направени там, полицията не открила кой знае какви нарушения. Оттам били и добрите му връзки с „търговеца на картофи“ Константин Димитров-Самоковеца, който също вече не е между живите. Според източници от МВР Самоковеца дължал възхода си именно на Методи Методиев. Според разработки на НСБОП Мето Илиенски контролирал изцяло пазара на дребно на наркотици на територията на страната, както и вноса на електроника през аерогара София и на китайски контейнери. Участници в контрабандния внос на китайски стоки в канала на Методиев били бивш магистрат, бизнесмени, митничари и служители от МВР. Според данни от службите така създаденият екип от длъжности лица събирал между 1500-2000 ДМ от всеки контейнер с китайски и други подобни стоки, като осигурявал безпроблемно митническо обработване и освобождаване на стоките, разкриха медиите при изчезването на мафиота.

Но Методи Методиев имал и други контакти. Смята се, че той е човекът, който поддържал връзки с политици, полицаи, прокурори и други влиятелни хора в държавата.

 „Гала интербилд” е била регистрирана през 1996-та година от тогавашния зам.-председател на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция по приватизация Антоан Николов и Галина Атанасова. Фирмата заявила интереси в строителството.

Сред останалите съдружници са Методи Методиев (Мето Илиенски), Георги Василев и Юрия Тафраджийска.

Преобладаващата част от дяловете държал Василев. През 96-та той е общински съветник от БЗНС -Народен съюз - Демократическа партия, впоследствие общински съветник от СДС и председател на постоянната комисия по транспорт към Столичния общински съвет. През 1999 Георги Василев е директор на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ ЕООД. Георги Василев е и съдружник във фирма със сина на бившия транспортен министър Вилхелм Краус, който беше отвлечен за откуп - “Карина СПС”, спечелила през 2003 г. осем от новите маршрутни линии в София.

През въпросната 1999 г. в търговския регистър е вписано еднолично акционерно дружество с общинско имущество „Паркиране и гаражи“, разкрива разследване на портала „Антикорупция”. Благодарение на една-две срички то става отделно предприятие и е отделено от общинското „Паркинги и гаражи“. Включва в капитала си най-атрактивните паркинги в София - около Централна гара, Двореца на културата, пред хотел „Шератон“, хотел „Хемус“, до басейна „Спартак“, „Банишора“, „Младост“. Общият брой на паркоместата е около 3000?! Казано иначе това са повече от паркоместата в синята зона на Бургас?!

В съвета на директорите на новото фирмено отроче влизат пак хора от кръга на Антоан Николов. Само две години по-късно, през 2001, 75% от „Паркиране и гаражи“ са приватизирани от друга фирма с подобен етикет - „Паркиране и гаражи мениджмънт“. Тя вече не е общинско, а частно притежание на група физически лица. По новото ръководство може да се разгадаят собствениците му. Изпълнителен директор е Галина Атанасова, бивше пресаташе на общината и бивша съдружничка на Антоан Николов в „Гала интербилд“. Нейното име се появява и в други фирми, собственост на Георги Василев.

По-интересни в случая са други две персони от съвета на директорите - Пламен Христов и Светлана Каменова. Пламен Христов е съдружник с „Гала интербилд“ и със самата Галина Атанасова в „Аутопарк транспорт“ ООД (в която фирма е присъствал като съдружник и Александър Бояджийски).Светлана Каменова заедно с Красимир Каменов (Къро) са собственици на фирмата „Абоба 2000“АД. Отделно са в съдружие с вече споменатия мутренски бос Мето Илиенски във фирмата „Андромеда 96“. Това партньорство се запомня заради сочената от полицейски източници следа, водеща към бившата силова групировка ВИС.

Оттук нататък следват ходовете на банално приватизационно либрето.

Общинският дял в новосъздаденото дружество се намалява чрез увеличаване на капитала. Остатъкът от 13 % Столичната общинска агенция за приватизация продава чрез търг за 301 000 лева.

Да, формално има обявена тръжна процедура. Само че в нея участват предварително избрани „конкуренти“ - „Абоба 2000“ и „Паркиране и гаражи мениджмънт“АД. Те очевидно са свързани заради участието на вече споменатата Светлана Каменова. „Абоба“ печели търга и бившата общинска фирма „Паркиране и гаражи“ става изцяло частна и под контрола на Мето Илиенски и обкръжение от ВИС. Вече напълно раздържавената фирма не крие интереса си към проекта за концесия върху паркирането в София. Използва за изразител на намеренията си шефа на СОС Антоан Николов и, разбира се, Георги Василев, който и в момента е член на съвета на директорите на остатъчната и неприватизирана част от дружеството, след разделянето му през 1999 г.

Впоследствие между всички тези съдружници започват дрязги по повод контрола над паркингите, основават се и нови фирми и всяка се стреми да привлече към себе си максимална част от лъвския пай със златните терени за паркиране.

На 5 февруари 2005-та година Георги Василев е разстрелян пред дома си. По данни на МВР престъплението е извършено от професионалист, защото екзекуторът е издебнал „обекта“ си и го е ликвидирал с два куршума в главата. Разследването тогава намеква, че Василев е популярен в някои среди като съдружник на Мето Илиенски в „Гала Интербилд” и като общинаря, който уреди „висаджиите“ с най-печелившите софийски паркинги и гаражи. „Убиха царя на паркингите. Показен разстрел заради бизнес интереси е основната версия, по която работят Икономическата и Криминална полиции към СДВР. В убийството може да се търси и връзка с желанието на кръгове от бивши силови групировки да вземат на концесия паркирането в столицата”, пишат вестниците тогава.

Експерти от МВР виждат близка връзка между начина, по който мистериозно изчезнал Мето Илиенски и убийството на Василев. И досега от МВР не се наемат да кажат официално жив ли е Илиенски, или мъртъв. Според бившия анализатор в 6-то управление на Държавна сигурност, а по-късно и секретар на МВР полковник Цвятко Цветков периодично се появявали признаци, че Мето е жив и най-вероятно се криел в Южна Африка. Оттам той контролирал кокаина от името на ВИС. Дори имало очевидци, които го виждали там. През юни 2010 г. се появи информация в жълтата преса, че в средите на мафията непрестанно се говори, че преди няколко месеца безследно изчезналият играч от столичния ъндърграунд Мето Илиенски се е появил в България. Скандалният радиоводещ, който не е между живите - Боби Цанков, твърдеше, че Мето Илиенски е станал защитен свидетел на ДЕА - Американска служба за борба с наркотрафика. Опасният гангстер вече бил с нова самоличност, но използвал познанствата си в ъндърграунда, за да проучва процесите на пазара за дрога. Според Цанков, Илиенски информирал ДЕА за състоянието на наркоканалите от Балканите към Западна Европа.

Безследно изчезналият висаджийски бос Методи Златанов Методиев – Мето Илиенски, най-после бе обявен за мъртъв, но къщата му в столичния квартал „Бояна“ все още се охранява, пише “Уикенд”.

На 10 юни миналата година, след 7 – годишна битка с правосъдието, вдовицата му Яна Методиева се сдоби със смъртен акт и с документ за негов законен наследник пое управлението на фирмите му “Андромеда – 96“ ЕООД и “Мина – 2002“ ЕООД. Освен тях вдовицата на висаджията управлява и “Авангард 2003 – БГ” ООД.

До навършването на пълнолетие на 8-годишната им дъщеря Мина, Яна ще се разпорежда еднолично с банковите сметки и имуществото на покойния гангстер. Авоарите на гангстерския бос надхвърлят 50 милиона евро.

Естествено, неслучайно, четири месеца по-късно, друг от съдружниците на Василев и приятелите на Илиенски- Красимир Димитров Каменов-Къро е убит на бул. “Цар Борис III“. Къро е прострелян в главата в джипа си.

Че мафията у нас е сраснала с държавата, отдавна е ясно на всички и това „разкритие” не е патент на „Атака”, която май отблизо познава тази среда?! Но защо тази партия, уж бореща се за националните интереси, беше поставила начело на общинската организация в Бургас – съвсем немаловажен за „Атака” град, лице, свързано с фирми на убити наркобосове? Нека да го каже Волен Сидеров. Пък самият Александър Бояджийски вероятно има какво да разкаже за мафията – нали е бил или още е част от нея, кой знае?!

А иначе самият вестник „Атака” клеймеше въпросните фирми:

 

Октоподът Антоан – вестник „Атака”, 13.01.2007

„Пипалата на бившия шеф на СОС Антоан Николов три години след неговото оттегляне от политическата сцена продължават да се разпростират върху всички възлови търговски фирми и дружества.  

Частните фирми, в които е участвал Николов са:  „Диаекс“ ООД, „Фортуна - КО“ ООД ”Гала интербилд“ ООД, Съвета на директорите на „ЦУМ“- ЕАД, Съвета на директорите на „Компания за луксозни хотели“- АД, „ФЕАЛ ЕНТЕРНАСИОНАЛ“ (дъщерна фирма на френската „КОМПАНИ ЖЕНЕРАЛ ДЕЗО“), „ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“,, „ХИЛТЪН“, Надзорния съвет на „Топенерджи“- АД, Съвета на директорите на „Булгаргаз“- АД, Надзорния съвет на „Триадица“ ЕАД.  Получавал е възнаграждение като: председател на Столичен общински съвет, член на директорски бордове и управителни съвети в следните фирми (държавни, общински и частни), по години, както следва: „Компания за луксозни хотели“- АД председател на съвета на директорите - смесена общинска фирма с чуждестранно участие 1997-2001 год. 350-450 % бр.84/98 г. 2 „Топенерджи“ - АД член на надзорния съвет -държавна фирма 1997-2001 год. 350-450 % бр.78/98 г. 3 „Булгаргаз“-ЕАД член на съвета на директорите -държавна фирма 1997-2001 год. 350-450 % бр.30/98 г. 4 „Триадица“ - ЕАД председател на надзорния съвет -общинска фирма 1996-1998 год. 350-450 % бр.119/97г. бр.28/98 г. бр.74/98 г. 5 „ЦУМ“ - ЕАД председател на съвета на директорите - общинска фирма 1994 - 2001 год. 350-450 % бр.71/94 г. 6 „Гала интербилд“-ООД съдружник - общинска фирма 1996-1997 год. 350-450 % бр.105/97г. бр.53/99 г. 7 „Фортуна-КСГ-ООД управител - частна фирма 1993-2001 год. неизвестно бр.52/95 г. 8 „Диаекс“-ООД съдружник - частна фирма 1991 год. -? неизвестно бр.21/99 г. Разстановал е свои приближени в общинските фирми, свързани с пазарите и тези участващи в приватизацията. На 24 февруари 1999 г. са подписани договорите за приватизацията на десетте най-големи столични общински фирми. Всички сделки са реализирани от приватизационни посредници, наети от Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП). Методът при всички продажби е преговори с потенциални купувачи - подход, който е с доказани възможности за избор на предварително определен купувач. Победители са работническо-мениджърски дружества (РМД). 68% от приватизираните чрез РМД общински фирми „Чистота“ АД, „Триадица“ АД, „Паркиране и гаражи“ АД и „Сирена 38“ АД. са собственост на „Райли“ АД (учредено на 16.07.1999 г., собственик на „Новинар“ ООД). Почти всички членове на Надзорния съвет на това дружество са свързани по някакъв начин с кръга около Антоан Николов и Евгений Бакърджиев: - Радост Патева - бивш шеф на пресцентъра на Антоан Николов и говорител на столичния общински съвет. Тя е председател на управителния съвет на „Райли“ и негов управител. Член на борда на директорите на общинската фирма „Софийски имоти“ (цялото управително тяло на „Софийски имоти“ е съставено от приближени на Евгений Бакърджиев.) - Николай Даковски - дясна ръка на Антоан Николов, назначен за шеф на ключовия отдел „Експертно информационно обслужване“. Един от учредителите на РМД „Триадица приват“, което почти без конкуренция закупува общинската фирма; - Галина Атанасова - участва в РМД „Триадица приват“. В състава на управата на „Райли“. Била е съдружник на Антоан Николов в частната строителна фирма „Гала интербилд” ООД, заедно с Юрия Тафраджийска (роднина на Савка Тафраджийска, която пък е партньорка на известните братя Джанкови в дружеството „Джани - Красимир Джанков и сие“. Вж Приложение № 18 - Мафия). - Емил Касабов - в състава на управата на „Райли“. Участва в РМД „Триадица приват“, което приватизира общинската фирма „ Триадица“. Бил е съдружник и в кабелните телевизии „София кабел ко“ и „Кабел нет ко“.  Пламен Христов е в управата на „Райли“, представител на частната вече фирма „Паркиране и гаражи“ АД - Красимир Арсов (смятан за много приближен на Евгений Бакърджиев), бивш общински съветник от СДС, шеф на общинска фирма „Чистота“. Като закупена вече от РМД, фирмата спечелва концесия за почистване на половината от столичните райони. Тя държи в най-голям дял в „Райли“ - 25.6%; - Павел Бараков - представител приватизираната „Чистота“ в надзорния съвет на „Райли“ - Мариана Станкова - в ръководството на приватизираната чрез РМД столична компания „Сирена 98“ АД (акционер с 8% в „Райли“). Била е съдружник на Антоан Николов в регистрираната през 1993 г. частна фирма „Фортуна КО“ - ООД.. - други акционери в „Райли“ - „Дейком“ АД (16.4%) и ЕТ „Евелин - С 91 - Евелина Добрева“.

ЗАЩО ВЕСТНИК „АТАКА” МЪЛЧИ КОЙ ОТ ТЕХНИТЕ УПРАВЛЯВА ВЪПРОСНИТЕ ФИРМИ?

Вестник „Атака“, 20.02.2008

 

Мафията ни превзе ЮАР и Лондон

Мето Илиенски е жив и контролира от чужбина бизнеса си с дрога. Този слух, който упорито се разпространява в последните месеци, потвърждават топченгета, цитирани от в. „Шоу“. Преди време бившият началник на МВР Цвятко Цветков заяви: „Има все повече признаци, че Мето Илиенски и жив“.

Влиятелният бос от ВИС-2 излезе от дома си на 30 ноември 2003 г. и от тогава се води безследно изчезнал. Във фаталната вечер телефонът на Мето Илиенски позвънял и той излязъл от къщата си уж за малко. Висши ченгета в България допускат, че мистериозното изчезване на Мето Илиенски е инсценирано и че той живее някъде из Южна Африка с пластична операция и променена самоличност. Доказателство е процъфтяващият кокаинов бизнес на „изчезналия“.

Това обаче явно не вълнува силовака Румен Петков, който поне може да изиска от Интерпол проверка на информацията. Вместо това плевенският капацитет предпочита да отчита някаква видима само за него борба с мафията, нищо че в публикувания наскоро доклад на ЕК ни издърпаха ушите именно заради бездействието на полицията.

 

Теодор, синът на Иван Тодоров-Доктора, пък си е сменил фамилията в Англия и наскоро се е сдобил с английско поданство, информира още вестникът, като цитира източници от финансовото разузнаване. Доктора, най-големият контрабандист на цигари у нас, бе застрелян на 22 февруари 2006 г. с 5 куршума в центъра на София.

От години наследникът на контрабандиста е адресно регистриран в баровския лондонски квартал „Саут Кенсингтън“. Там Докторът притежава апартамент. Според брокери жилището струва над 1,5 милиона паунда. В същия квартал къщи имат Милен Велчев, близкият до Сакскобурготски бизнесмен Спас Русев и вдовицата на Самоковеца.

Единственият запрян крими-бос - Митьо Очите, пък отказал да работи зад решетките, за да лежи по-малко от смешните 4,5 години, на които бе осъден.

Явно българската мафия е неизтребима, всесилна и разполага с огромни финансови ресурси. Сраснала здраво с политическата власт, тя откровено се подиграва с редовите данъкоплатци в държавата.

 

ЗАЩО ВЕСТНИК „АТАКА” НЕ ПОСОЧИ КОЙ Е НАЗНАЧЕН ЗА УПРАВИТЕЛ ВЪВ ФИРМАТА НА МЕТО ИЛИЕНСКИ – „ГАЛА ИНТЕРБИЛД”?

Приложение:

ДВ бр. 119 Петък, 27 декември 2002 г. НЕОФИЦИАЛЕН РАЗДЕЛ

Софийският градски съд

на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира промени по ф.д. № 12097/2000 за „Аутопарк транспорт“ - ООД: заличава като съдружници „Паркиране и гаражи мениджмънт“ - АД, и „Паркиране и гаражи“ - АД; вписва като съдружник Александър Киров Бояджийски; вписва нов устав. 67220

 

ДВ бр. 84 Вторник, 23 септември 2003 г. НЕОФИЦИАЛЕН РАЗДЕЛ

Софийският градски съд

на основание чл. 6 във връзка с чл. 154, ал. 1, т. 2 и чл. 266, ал. 2 ТЗ вписва по ф.д. № 8322/96 прекратяване на дейността на дружество с ограничена отговорност „Гала интербилд“ - ООД, и го обявява в ликвидация; вписва като ликвидатор Александър Киров Бояджийски; определя срок за ликвидация до 2.X.2003 г.; заличава като съдружник Анжела Хегедюш. 35303

 

ДВ бр. 2 Петък, 6 януари 2006 г. НЕОФИЦИАЛЕН РАЗДЕЛ

Обява/Съобщение

Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ вписва промени по ф.д. № 12097/2000 за „Аутопарк транспорт“ - ООД: заличава като съдружник Александър Киров Бояджийски. 80581

 

ГАЛА ИНТЕРБИЛД

 

Обща информация

Наименование    ГАЛА ИНТЕРБИЛД

БУЛСТАТ  121130457

ВидООД, търговец по ТЗ, юридическо лице

Активноств ликвидация

Съществуване    безсрочно

Адрес(и)    седалище: БЪЛГАРИЯ гр.София, област София (столица), община Столична пощ. код: 1303 бул. АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ No 22 вх.А ет.2 [ 1999-02-01 ]

Комуникации       телефон служебен 02/873795 [ 1999-02-01 ]

Документи            за промяна: решение 2 от 1999-02-01 по Ф.Д 8322 / 1996

на Софийски градски съд вписано в парт. 33339 [ 2000-05-11 ]

Документи            за промяна: решение 3 от 2003-04-17 по Ф.Д 8322 / 1996

на Софийски градски съд вписано в парт. 33339 [ 2003-10-17 ]

Дейност     Общо строителство на сгради и строителни съоръжения

Капитал     5000000.0 лв.стар курс 1999-02-01

 

 

Управляващи

7310200566          АЛЕКСАНДЪР КИРОВ БОЯДЖИЙСКИ - управляващ        BGR

 

 

Собственици

5501286730          ЮРИЯ ИВАНОВА ТАФРАДЖИЙСКА   5.0%   BGR

6510127028          МЕТОДИ ЗЛАТАНОВ МЕТОДИЕВ(Мето Илиенски, един от босовете на ВИС 2, виден контрабандист и наркотрафикант. - коментар)          5.0%   BGR

2109187184          СТЕФАН ТОТЕВ ЯРЪМЛЪКОВ  5.0%   BGR

5102126393          ГАЛИНА СТЕФАНОВА АТАНАСОВА   15.0%BGR

5105126709          ГЕОРГИ СТОЯНОВ ВАСИЛЕВ  70.0%BGR

 

 

 

 

Интересни за бургазлии са въпросите колко решения на управляващото мнозинство в общинския съвет ГЕРБ+Атака е подкрепил лично общинският съветник Александър Бояджийски и дали неговото влияние върху 13-те съветника на „Атака“ в ОбС Бургас не е било по-значимо, отколкото си представяме. Как борците против мафията от ГЕРБ и „Атака“ са си сътрудничили в Бургас и дали не са били зависими от представители на мафията стоящи зад подобни фирми. Ще се разкае ли преди изборите кмета Димитър Николов- тази „чиста“ душица, че не е знаел нищо по въпроса и е управлявал повече от

година заедно с подобни атакисти в Бургас?! От края на 2009 г. той продължава политическия гешефт с „Атака“ и с какви очи при тази история?! Как би коментирал този факт „борецът“ против мафията и вътрешен министър Цветан Цветанов, който през пролетта на 2008 г. възхваляваше експерименталният модел на управление в Бургас - ГЕРБ+“Атака“ и го припоръчваше за работа в цяла България, защото бил много успешен?! Такива са неудобните за управляващите в Бургас- ГЕРБ... Просто техните дела май са били и вероятно продължават да бъдат успешни защото са застраховани и одобрени от МАФИЯТА...

Теодор, синът на Иван Тодоров-Доктора, пък си е сменил фамилията в Англия и наскоро се е сдобил с английско поданство, информира още вестникът, като цитира източници от финансовото разузнаване. Доктора, най-големият контрабандист на цигари у нас, бе застрелян на 22 февруари 2006 г. с 5 куршума в центъра на София.

От години наследникът на контрабандиста е адресно регистриран в баровския лондонски квартал "Саут Кенсингтън". Там Докторът притежава апартамент. Според брокери жилището струва над 1,5 милиона паунда. В същия квартал къщи имат Милен Велчев, близкият до Сакскобурготски бизнесмен Спас Русев и вдовицата на Самоковеца.

Единственият запрян крими-бос - Митьо Очите, пък отказал да работи зад решетките, за да лежи по-малко от смешните 4,5 години, на които бе осъден.

Явно българската мафия е неизтребима, всесилна и разполага с огромни финансови ресурси. Сраснала здраво с политическата власт, тя откровено се подиграва с редовите данъкоплатци в държавата.

 

ЗАЩО ВЕСТНИК „АТАКА” НЕ ПОСОЧИ КОЙ Е НАЗНАЧЕН ЗА УПРАВИТЕЛ ВЪВ ФИРМАТА НА МЕТО ИЛИЕНСКИ– „ГАЛА ИНТЕРБИЛД”?

Приложение:

ДВ бр. 119 Петък, 27 декември 2002 г. НЕОФИЦИАЛЕН РАЗДЕЛ

Софийският градски съд  на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира промени по ф.д. № 12097/2000 за "Аутопарк транспорт"- ООД: заличава като съдружници "Паркиране и гаражи мениджмънт"- АД, и "Паркиране и гаражи" - АД; вписва като съдружник Александър Киров Бояджийски; вписва нов устав. 67220

ДВ бр. 84 Вторник, 23 септември 2003 г. НЕОФИЦИАЛЕН РАЗДЕЛ

Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 154, ал. 1, т. 2 и чл. 266, ал. 2 ТЗ вписва по ф.д. № 8322/96 прекратяване на дейността на дружество с ограничена отговорност "Гала интербилд"- ООД, и го обявява в ликвидация; вписва като ликвидатор Александър Киров Бояджийски; определя срок за ликвидация до 2.X.2003 г.; заличава като съдружник Анжела Хегедюш. 35303

ДВ бр. 2 Петък, 6 януари 2006 г. НЕОФИЦИАЛЕН РАЗДЕЛ

Обява/Съобщение

Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ вписва промени по ф.д. № 12097/2000 за "Аутопарк транспорт"- ООД: заличава като съдружник Александър Киров Бояджийски. 80581

 

ГАЛА ИНТЕРБИЛД

Обща информация

Наименование: ГАЛА ИНТЕРБИЛД

БУЛСТАТ: 121130457

Вид:            ООД, търговец по ТЗ, юридическо лице

Активност: в ликвидация

Съществуване: безсрочно

Адрес(и) седалище: БЪЛГАРИЯ гр.София, област София (столица), община Столична пощ. код: 1303 бул. АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ No 22 вх.А ет.2 (1999-02-01)

Комуникации: телефон служебен 02/873795 (1999-02-01)

Документи за промяна: решение 2 от 1999-02-01 по Ф.Д 8322 / 1996 на Софийски градски съд вписано в парт. 33339 (2000-05-11)

Документи: за промяна: решение 3 от 2003-04-17 по Ф.Д 8322 / 1996

на Софийски градски съд вписано в парт. 33339 (2003-10-17)

Дейност: Общо строителство на сгради и строителни съоръжения

Капитал: 5000000.0 лв.стар курс 1999-02-01

 

Управляващи

7310200566          АЛЕКСАНДЪР КИРОВ БОЯДЖИЙСКИ - управляващ BGR

 

Собственици

5501286730 ЮРИЯ ИВАНОВА ТАФРАДЖИЙСКА 5.0% BGR

6510127028          МЕТОДИ ЗЛАТАНОВ МЕТОДИЕВ (Мето Илиянски, един от босовете на ВИС 2, виден контрабандист и наркотрафикант. - коментар)          5.0% BGR

2109187184 СТЕФАН ТОТЕВ ЯРЪМЛЪКОВ 5.0% BGR

5102126393 ГАЛИНА СТЕФАНОВА АТАНАСОВА 15.0% BGR

5105126709 ГЕОРГИ СТОЯНОВ ВАСИЛЕВ 70.0% BGR

----------

Интересни за бургазлии са въпросите колко решения на управляващото мнозинство в общинския съвет ГЕРБ+Атака е подкрепил лично общинският съветник Александър Бояджийски и дали неговото влияние върху 13-те съветника на "Атака" в ОбС-Бургас не е било по-значимо , отколкото си представяме. Как борците против мафията от ГЕРБ и "Атака" са си сътрудничили в Бургас и дали не са били зависими от представители на мафията, стоящи зад подобни фирми. Ще се разкае ли преди изборите кметът Димитър Николов- тази "чиста" душица, че не е знаел нищо по въпроса и е управлявал повече от година заедно с подобни атакисти в Бургас?! От края на 2009 г. той продължава политическия гешефт с "Атака" и с какви очи при тази история?! Как би коментирал този факт "борецът" против мафията и вътрешен министър Цветан Цветанов, който през пролетта на 2008 г. възхваляваше експерименталния модел на управление в Бургас- ГЕРБ+"Атака" и го препоръчваше за работа в цяла България, защото бил много успешен?! Такива са неудобните за управляващите в Бургас- ГЕРБ... Просто техните дела май са били и вероятно продължават да бъдат успешни, защото са застраховани и одобрени от МАФИЯТА...

Георги ИВАНОВ

 

Редакцията на „Под лупа“ се извинява за евентуални пропуски и грешки. Засегнатите имат право на отговор.

 

 

 

Уважаеми читатели, извинете за неудобството но коментарите са изключени за момента.