Не става с лозунги, става със системна работа по демонтажа на Системата им.

Ilian Vasilev

 

За пореден път казвам, Системата няма проблем да се справи с такива като Кирил Петков и с който и да е друг, който си помисли, че само добрата воля е достатъчна. Гонят го по устав, както в казармата. Какво очаквате от Конституционния съд в този казус? Да каже че няма проблем? След като целият му състав е избран от Кръга - Борисов и Пеевски. Каквото и да си говорим КС няма друг ход освен да постанови частична неконституционност на указа на президента. Кирил бил останал с усещането, че всичко е ОК, но нали има купчина юристи при президента, пък и той самият да попита първия юрист и ще му каже че има проблем.
Както виждате не им пука за руското гражданство на шефа на софийския съд. ВСС се разсейва. Не им пука за Борисовите кюлчета и банкноти. Така спасиха и Пеевски през съда, които постанови че има "намеса във вътрешните работи" на закона Магнитски.
Някои практични коментара.
Кирил Петков не може да стане премиер, но това не е проблем. Асен може, както и други. Но да се готвят за компроматна война.
Радев ще бъде основна цел на атаката и нещата ще станат мътни и кървави. За съжаление самият Румен Радев се опита да бъде "умерен" и не пипна критични интереси в енергетиката, съдебната система, опита се да се договори. Това му коства доверие сред другите протесни партии, за това няма да спечели на първи тур. Което обаче не е непременно зле, тъй като той трябва да разбере - не е достатъчно да се съобразява само с БСП, без да се съобразява с ДБ няма как да бъде преизбран, но което е по-важно няма как да се управлява страната.
Това не е краят - оттук Гешев поема нещата.
Известната надменност на ПП и на Кирил и Асен, които изведнъж си самовнушиха че могат сами и всичко, трябва да отстъпи на смирение и колективно действие.
За да не се повтори "блестящата изолация" в която ПП и ИБГНИ и ИТН оставиха ДБ по казуса регистрация чрез електронен подпис на изборите в Стара Загора, апелирам другите партии от протеста и антистатуквото да вземат активна позиция по политическите измерения на решението на КС. Не знам какъв Харвард са завършили, но тийм уърка - екипната работа не им е силата. Може да са много добри на терена като индивидуалности, но политиката, както и футбола е колективна игра - изисква стратегия, колектив, план.
ДБ трябва да поемат инициативата и да защитят КП и ПП за да се сключи това предизборно споразумение и даде колективна оценка на ситуацията с реваншизма на ГЕРБ и ДПС. Защото няма съмнение че ще започнат атаките и срещу актовете му като министър, ББР, ДКК и т.н..
Самият Кирил Петков не само да поеме отговорност, а да поднесе извинение пред избирателите и симпатизанти. Така се прави - много хора, включително и аз, са склонни да отчетат ситуацията като добронамерена грешка.
Няма съмнение че ГЕРБ и ДПС ще ангажират всички сили за дестабилизация на ситуацията, и това решение на КС ще им дойде в плюс. От утре започват протести, платени с откраднати от тях пари. КОВИДът им е съюзник.
За това и силите, които им противостоят трябва да демонстрират солидарност с ясното съзнание, че само заедно могат да противостоят. И да, никак не е изключено ГЕРБ и ДПС да се върнат на власт - с този огромен административен и финансов ресурс. Не случайно Рашков говори за парите от асфалта през Залива. Тези 20 милиона ги знае, по случайност, а колко не знае?
Не става с лозунги, става със системна работа по демонтажа на Системата им. С ум, тактика и екипност.
 
Фейсбук