Неприятната истина за СССР!

Поради някаква причина на съветските деца не са казвали за това в училищата! Неприятната истина за СССР!
Например известния завод за трактори на Сталинград е изцяло построен в САЩ, демонтиран и транспортиран на 100 кораба и сглобен в СССР. Днепрогес е построен от американската фирма Cooper Engineering Company (и немската компания Si Първите танкове са създадени в този завод.
Горковският автозавод (ГАЗ) е построен от американската фирма Остин.
Настоящият АЗЛК (заводът на Москович) е построен по проект Форд. Прочутата Магнетка е точно копие на металния завод в града. Гари, щатът Индиана.
Albert Kahn Inc. проектира и изгради 500 съветски предприятия!
Алберт Хан - индустриален архитект от Детройт Причината за неговия апел към Кан беше, че, проектирайки всички заводи на Ford, той разработва високопроизводителна технология за проектиране на промишлени В САЩ фирмата му с персонал от 400 души седмично подготвяше работни чертежи, изгражда трупове на промишлени предприятия за пет месеца. Кан практически доказа, че може да направи същото и в СССР: проектът на СССР е завършен за рекордно кратко време; конструкциите за него са произведени в САЩ, донесени в СССР и сглобени в рамките на шест месеца!
По-конкретно компанията Albert Kahn Inc. създава училище за водеща индустриална архитектура в СССР.
Заедно с заводите са създадени градове за работещите. Ернст Май - немски архитект участва в разработването на архитектурни проекти около 20 съветски града!
За десет години американците построиха около 1500 фабрики в СССР!
Около 200 хиляди американски инженери и техници пристигнаха в СССР, водещи армия от почти милион затворници на ГУЛАГ - плюс няколко дореволюционни кадри в Русия.
Американските преподаватели са обучили триста хиляди квалифицирани специалисти в граб факултети - тоест целия персонал за съветската индустрия за много години!
Така МАТЕРИАЛНАТА ОСНОВА НА СОЦИАЛИЗМА Е ИЗГРАДЕНА ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ НА САЩ плюс евтината работна ръка на интелектуалците.