Москов, Павлова и Горанов остават министри, ако ПФ направи кабинет

Валери Симеонов готов да работи и с БСП

Ако "Патриотичният фронт" създаде правителство, в него като министри от предния кабинет ще останат Петър Москов, Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова, изрази мнението си пред bTV Валери Симеонов от "Патриотичния фронт".

Той обясни, че всеки един от тези министри е свършил много работа и заслужава да продължи с полезната си дейност, а в по-голямата си част правителството е съставено от сериозни и качествени хора.

Думите му дойдоха като коментар на изказванията от по-рано днес на Росен Плевнелиев и Бойко Борисов, от които стана ясно, че вероятността "Патриотичният фронт" да получи мандат за съставяне на кабинет, който да бъде подкрепен от ГЕРБ, са големи.

"Ние сме принудени да се нагърбим, ако ГЕРБ и БСП не реализират свой мандат", заяви той и добави, че "това е доброто за България, не за нас (ПФ)".

Симеонов бе категоричен, че нови избори няма да променят ситуацията: "Нито ГЕРБ ще има сериозен спад, нито БСП ще има сериозен ръст". ПФ обаче би имал "сериозен възход" при евентуални нови избори, но патриотите не са егоисти и няма да подложат страната на подобно нещо.

Той изтъкна, че досега правителството е отговаряло за стабилността на банковата система, реформата в съдебната система, оградата по границата, подготовката за нова бежанска вълна, ръстът в икономиката и т.н. Все неща, за които трябва да продължи да се грижи и които ще бъдат под въпрос при нови избори:

"Ще изпаднем в безвремие, ще се активизират задкулисните игри, няма да има контрол по границата и т.н."

Лидерът на НФСБ също така е готов да се помоли на всички партийни сили за добри специалисти, с които да работят в името на България. Готов е да работи и с БСП.

http://offnews.bg/