Може ли да бъде разследван Борисов за снимките с чекмеджето с евро и златни кюлчета, за които призна в интервю за ФАЦ, че са автентични?

Методи Лалов

 

Може ли да бъде разследван Борисов за снимките с чекмеджето с евро и златни кюлчета, за които призна в интервю за ФАЦ, че са автентични?
Главният прокурор в България е безконтролен и неотговорен по Конституция. А там, където липсват правни и демократични механизми за контрол и отговорност, мафията установява свои контрол чрез корупция, изнудване и други начини на държане в зависимост. Затова сега имаме Иван Гешев, а преди него Сотир Цацаров, Борис Велчев, Никола Филчев и Иван Татарчев. Чрез такива хора Бойко Борисов и другите негодници във властта остават на свой ред безконтролни и неотговорни пред закона, за да обслужват в пълна степен задкулисието.
Промяна на конституционни и законови правила несъмнено е необходима, тъй като само това ще гарантира в дългосрочен план съществена промяна на функциониране на политическата система, а оттам и на всички обществени системи. Това обаче изисква дългосрочна работа и време за очистване на държавните структури от некадърните, зависими и корумпирани хора.
Дори в рамките на съществуващите правила, дори докато Иван Гешев е главен прокурор, обаче може да се потърси отговорност на Бойко Борисов за снимките от спалнята му (и не само за това). Трябва ни правителство и министър на вътрешните работи, които да разпоредят на МВР да проведе разследване на този и други случаи, да представят неоспорими доказателства на прокуратурата, които да огласят по подходящ начин в рамките на закона пред обществото и по този начин да поставят Гешев и подчинените му под безпрецедентен обществен натиск като го принудят да работи за обществения интерес. А ако не го прави, да изискват и работят все по-мощно неговата оставка.
Ако някой може да предостави политическо представителство на нормалните и свободни граждани в стремежа им да живеят в правова и демократична държава, това е Демократична България.
#Оставка,съд и затвор на мутрите!
 
Фейсбук