Много изчезнали, 18 загинали: данни за жертви в Кременчук сутринта на 28 юни

https://telegraf.com.ua/mestnyiy/2022-06-28/5708973-mnogo-bez-vesti-prop...

Много жители на Кременчук се издирват чрез социалните мрежи

Мащабна ракетна атака срещу Кременчук на 27 юни, която причини унищожаването на голям търговски център , донесе много загуби и мъка на местните жители. Според последната информация на ръководителя на полтавската OVA Дмитрий Лунин сутринта на 28 юни са били известни най-малко 18 загинали. Около шестдесет души са ранени и са потърсили медицинска помощ.

Служителят съобщи за това в личния си канал в Telegram , разказвайки как продължава премахването на развалините на търговския център. Той подчерта, че към момента пожарът е почти напълно ликвидиран, остават само отделни огнища, като се предвижда и привличане на допълнителна техника.

Най-важната задача Лунин нарече анализа на развалините и изясняване на окончателния списък на загиналите.

Сега 36 души официално се смятат за изчезнали и издирването им се води усърдно.

В същото време в социалните мрежи можете да видите много повече съобщения за търсене на роднини, които вероятно биха могли да са в търговския център, когато ракетите удариха.

Както отбеляза Дмитрий Лунин, до сутринта на 28 юни 25 души бяха хоспитализирани в болницата. Общо за разчистването на развалините бяха изпратени сили от около хиляда души - спасители, лекари, полицаи и военни

Добавяме, че в града е обявен траур от 28 до 30 юни.

Припомняме, по-рано „Телеграф“ разказа как президентът на Украйна Владимир Зеленски реагира на ракетната атака срещу Кременчуг .

Писахме и за цинизма , с който руските власти се опитаха да оправдаят действията си .

Превод : Под лупа