Митрофанова реагира на решението да остане без покана за парламента

"Имаше обща резолюция на Европейския парламент към всички страни от ЕС, в която се препоръчва руските посланици максимално да бъдат изолирани от официални политически контакти. Но това е препоръка и всяка страна има право да вземе самостоятелно решение дали да я изпълни. Според мен България преизпълни плана и повдигна в пресата водевилна дискусия дали да бъде поканена или не Митрофанова на първото заседание на парламента. Това прилича на водевил."

Така руският посланик в България Елеонора Митрофанова коментира пред агенция ТАСС решението да не бъде поканена на първото, тържествено заседание на 48-ото Народно събрание.

Беше доста интересно да се наблюдава всичко това, въпреки че беше достатъчна една обикновена препоръка от българското външно министерство към парламента да не изпраща покани, защото дипломатите отиват на гости, само ако са поканени. Това вероятно се дължи на няколко причини, една от които е желанието да се отклони общественото внимание от трудната, ако не и критична, политическа и икономическа ситуация в България. През последните седмици не се чува нищо за дебати по приоритетите в работата на новия парламент, коментира Елеонора Митрофанова.

Миналата седмица стана ясно, че първото заседание на 48-ото Народно събрание, насрочено за 19 октомври, ще се проведе без посланиците на Руската федерация и Беларус.

https://offnews.bg/politika/prilicha-na-vodevil-mitrofanova-reagira-na-r...