МВР получава допълнително 6.5 милиона лева от бюджета

МВР получава допълнително 6.5 милиона лева от бюджетаМинистерството на вътрешните работи получава още една допълнителна субсидия от бюджета за 2011 г. в размер на 6.5 млн. лв. за текущи разходи. Решението за това беше взето на заседание на министрите.

С отпуснатите средства ще бъдат намалени част от просрочените задължения на ведомството за горива и смазочни материали, за функционирането на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия, за заплащане на таксите за ползвани телефонни канали и за униформеното облекло на служителите на МВР.

С погасяването на част от просрочените задължения ще се преустанови начисляването на лихви и неустойки и ще се осигурят регулярни доставки по сключените договори, уточнява пресслужбата на правителството.

Това е трета поред извънредна субсидия за МВР в рамките на бюджета за 2011 г., след като в средата на ноември ръководеното от Цветан Цветанов ведомство получи извънредна субсидия за МВР в размер на 6 млн. лв. за купуване на горива. През октомври правителството отпуснало други 9.7 млн. лв. на МВР за неотложни мерки за присъединяване на България към Шенген.

Дневник