Ламбо:Никой не ме е принуждавал да се кандидатирам за вицепрезидент

Ламбо:Никой не ме е принуждавал да се кандидатирам за вицепрезидентНикой не ме е принуждавал да се кандидатирам за вицепрезидент. Решението ми не е свързано с никакъв сценарий, единственият изпълнител на ролята съм аз.

Това заяви пред бтв кандидатът за вицепрезидент на БСП Стефан Данаилов. Той допълни, че никой от партията не е говорил с него, след като преди няколко месеца публично отказа да стане кандидатът за президент на БСП.

Следях как се движат рейтингите и мислех, че кандидат-президентът на ГЕРБ ще бъде премиерът Бойко Борисов. След представянето на кандидатите на ГЕРБ Бойко Борисов каза на Росен Плевнелиев: „Давам ти поста за 5 години, защото следващият ще бъда аз“. Изуми ме, че това може да се каже в 21 век - все едно, че няма смисъл да правим избори. Затова се замислих дали кампанията трябва да върви безметежно и едни хора да спечелят безпроблемно”, обясни Стефан Данаилов.

Той допълни, че в медиите името му се обсъжда от година и половина. За писмото си до лидера на БСП Сергей Станишев Ламбо каза, че лично е смятал да го прочете на 10 септември на събитие на партията, но не е могъл да отиде поради дефект на крака му.

Много пъти съм заемал позиции, които подкрепят дадена кауза и този път не е изключение. Надявам се, че участието ми ще активира не само избирателите на левицата, но и доста други граждани, каза още Стефан Данаилов.

Докато обясняваше спонтанното си решение да се кандидатира за вицепрезидент, Стефан Данаилов се просълзи.

Очаквам да се упражняват върху семейството ми по време на предизборната кампания. За мен се знае всичко. Всеки може да прецени дали това, което ще бъде изнесено, е вярно или не. Моята мечта е да видя моя народ поне за една минута усмихнат, каза още Стефан Данаилов.

БЛИЦ