Кой ще плати масрафа за цялото будалкане?

Evgeny Mihaylov

 

Кой ще плати масрафа за цялото будалкане?
Вече три месеца ни пробутват сладникавия образ на Кирил Петков - тип Алексис Ципрас от "Сириза", които симпатично изговаря невинни лъжи и то с усмивка.
Някои фотографи даже го докарват и до прилика с младия Пеньо Пенев.
Въобще не ме интересува дали Кирил Петков е канадски гражданин сега. Ясно е, че към датата на назначаването му от президента Радев е бил канадски гражданин. Факт е!
Факт е и че Румен Радев и Кирил Петков са нарушили Конституцията на България!
По важно ми е обаче да проумея как хардвардски възпитаник, учредител на ДБ, "десен" икономист, се съгласява да влезе в правителството на избраника на Решетников и Кремъл!?
Как това "дясно", харвардско момче с охота влиза в стратегическия екип на Александър Маринов - агент на ДС "Майстора", става колега на комунистическия следовател Бойко Рашков и на отрочето на Александър Лилов - Янаки Стоилов!?
Как заиграва в отбора на запасните комунистически полковници, генерали и агенти на ДС, назначени в правителството, областните управи и областните управления на МВР!?
Всичко прилича на плоско скроена ПР-акция за пробутване на нов политически играч. Било за нов политически проект или за изплакване на окепазеното ДБ.
Ако ДБ си го искат за председател, мога да им пожелая на рамо да си го носят!
Ако народът си го иска за министър председател... значи Има такъв народ! И той си заслужава Радев, Атанасов, Иванов, Манолова, Бабикян, Слави, Тошко, Хаджигенов и Корнелия.
Толкова ли сме тъпи, че да не погледнем истината в очите!
А тя е: От Хардвард до БКП/БСП и ДС! И назад... към 1989!
Друг път ще питам: Защо три дни преди изборите от 4 април, Кирил Петков е канен за служебен министър и е бил готов да се откаже от канадското си гражданство?
Но това е свързано с въпроса: Кой ще плати масрафа от 130 милиона за два излишни избора с театрално предпоставен служебен кабинет на (п)Резидента?
А ни чакат и още едни! Дано!
Но...
И утре е ден, и утре ще питаме...
 
Фейсбук