Когато Борисов иска да се хвали, че ни пазел от руските шпиони да погледне към Чехия

Анализаторът от Харвард Mark Kramer,  Director of the Cold War Studies Project at the Davis Center написа предиповече от месец: "Борисов и Гешев правят всичко възможно арестите на ( руски -бел. ИИ) шпиони да помогне на тяхната управляваща в България партия ГЕРБ на парламентарните избори тази неделя, представяйки се за доблестни защитници на националната сигурност на България"

Добре, но ... Какво не правиха те реално на фона на взривове, отравяния, подарени около 3 млрд. лева на Кремъл, което правят примерно в Чехия.

Чехите изпратиха първият самолет с руски дипломати на борда, за чието експулсиране Чехия взе решение миналия месец,  които излетя от летището в Прага, съобщи Франс прес.

В понеделник ще излети още един самолет с руски дипломати, изгонени от Чехия. Тогава изтича крайният срок за 63 служители, предаде БТА.

Чехия обвини в края на април руските тайни служби, че са предизвикали експлозия през 2014 г. в склад за боеприпаси, при който са загинали 2 души. След това Прага експулсира 18 руски дипломати, обявени за шпиони, на което Москва отговори с експулсирането на 20 чешки дипломати.

Интересно в очите на свободния свят кой се бори по-ефективно с руските шпиони - чехите или руския орденоносец Борисов ?!!

"Под лупа"