Кирил Рашков отървал данъци по давност

Кирил Рашков отървал данъци по давностПрез септември 2010 г. при обща проверка Кирил Рашков и съпругата му Костадинка били селектирани като рискови заради притежание на имущество над 500 000 лв.

Три уволнения на данъчни инспектори и отстранени общински служители ще има тези дни заради непотърсени задължения на ромския бос Кирил Рашков, пише „24 часа“.

Вече е приключила вътрешната проверка за това дали над цар Киро е имало данъчен чадър. Установено било, че през септември 2010 г. при обща проверка на прокуратура и данъчни той и съпругата му Костадинка били селектирани като рискови заради притежание на имущество над 500 000 лв.

Инспектори от Пловдив направили пълна проверка на собствеността, от която станало ясно, че имотите са придобити в края на 90-те години, но за тях не са плащани данъци.

Те обаче преценили, че давността за задълженията е изтекла и че една ревизия няма да вкара в бюджета съществени суми. Единствено за автомобил S-класа за 200 000 лв. можело да се хване давностен срок.

Затова очакваните уволнения ще са не за данъчен чадър, а заради формализъм и некомпетентност. Общински служители ще го отнесат заради несъбрани около 100 000 лв. местни данъци.

„Няма да коментирам текущи проверки“, категоричен бе шефът на НАП Красимир Стефанов. Божана Илиева от пресцентъра на НАП-Пловдив, обаче съобщи за радио „Фокус“, че НАП търси нарушения в работата на данъчните, проверявали имотите на Кирил Рашков през миналата година. Софийски екипи на НАП ревизират и 12 физически лица и 6 фирми, свързани с цар Киро и роднините му.

Задържаният заради заплаха за убийство Рашков не е обжалвал решението на районния съд в Асеновград да го остави за постоянно в ареста, съобщи „Фокус“ ,като се позова на източници от Съдебната палата в Пловдив.

Рашков беше арестуван, след като жителите на Катуница  Веселин Христев и Иванка Петрова бяха подали жалба, че ги е заплашвал със смърт. Оплакването е подадено в деня, който завърши със смъртта на 19- годишния Ангел Петров, прегазен от близки на Рашков. Последваха размирици, а седмица по-късно Рашков беше задържан.

Днес трябваше да се състои делото в Окръжния съд в Пловдив за мярката му за неотклонение, ако беше обжалвал. На първата инстанция Рашков поиска по-лека мярка за отклонение и се позова на влошеното си здраве.

Webcafe.bg