Как държавата на Борисов създаде империята на Пеевски - с наши пари и за наша сметка. (видео )

 

Да, България

Как държавата на Борисов създаде империята на Пеевски - с наши пари и за наша сметка. Кого вижда Борисов като се погледне в огледалото?

 Коментар "Под лупа":

"Пеевски става един от шефовете на Либералната младежка асамблея, свързана с царската партия. Нейният първи председател Светослав Спасов се оказа един от най-доверените хора на Бойко Борисов. И много близък до Ахмед Доган.
Бившият депутат беше известен с поливалентните си политически убеждения. Първо беше в НДСВ, сетне се прехвърли при отцепниците в БНД (Свинаров и Шулева), но не хареса и тях, сетне прехвръкна при независимите, а най-сетне го приласка ГЕРБ. Заобича го и сегашната коалиция, понеже го оставиха като дипломат в Брюксел.
Като съветник на премиера Борисов той се подвизаваше по въпросите на кадрите, администрацията и отбраната. И не само в тези области – изяви се като истинско негово гуру. Дори нареди мебелите в кабинета му в Министерския съвет, съобразявайки местата им с изкуството за хармония фън-шуй. Спасов беше почитател на Доган и Делян и е възможно да е осъществил контакта, който направи толкова могъщ Пеевски именно във времената на управлението на ГЕРБ.
Кариера прави и майката на Делян. След дружество „Олимпика” тя е издигната – отива в Спортния тотализатор.
Неизвестен факт за първото й действие като директор: на мястото на предишната охрана и СОТ-а тя наема за пазач на тотализатора фирма ... „Ипон” на Бойко Борисов срещу щедро, щедро заплащане. Явно той е от щастливците с джакпот".
Делян Пеевски водеше Моника Йосифова (съпругата на Станишев) при Бойко Борисов, докато той беше министър-председател. – това каза Яне Янев в интервю за агенция ПИК в отговор на въпроса каква е връзката между съпругата на лидера на БСП и бившия премиер. – Казвам го директно. Те имат бизнес връзка и то отдавна".
Crigor Lilov
 
"Ипон 1, бившата фирма на Бойко Борисов, сега на братовчед му Радослав Иванов, охранява развалините, които преди бяха София БТ. Имотът беше собственост на фирма на Делян Пеевски допреди месец-два. Беше продаден заедно с последните активи на Момчето на фирма на служител на Георги Самуилов от Инса ойл. Иначе тази групичка няма нищо общо помежду си".
Vladislav Panev