И за какво московските еничари осъдиха и избиха българските държавници?

Даниела Горчева

 

"Нощта на 16-и срещу 17-и април бе злокобна; тя бе и критична. България бе дебната. Настанените около Третия интернационал и в Кремъл български комунисти емигранти чакаха сигнала, за да потеглят за България. В Цариброд на гарата пък бяха пладнарите емигранти начело с Коста Тодоров, готови триумфално да влязат в София като победители.
Атентатът в катедралата бе най-страшният. Кой престъпен мозък, коя развинтена фантазия можа да измисли такова отвратително злодеяние, на което и дяволът би завидял? Само те, комунистите безбожници!"
Александър Цанков, из "Моето време. Мемоари"
*
Ето още от малко от дългия списък с престъпленията на комунистическите терористи:
"Срещу Нова година 1925 е осуетен атентат, който да вдигне във въздуха Военния клуб, по времето тъкмо когато държавният глава поздравява столичани с Новата година по тогавашния обичай.
"Атентатът - пише Ал. Цанков - биде осуетен, защото адската машина бе открита случайно."
"За да тероризират съдиите, комунистическата терористическа банда уби посред града столичния прокурор Димчев.
От омраза към офицерството съвършено безпричинно бе убит на гара Костенец един съвършено невинен, капитан Беров.
Атентатът в град Враца - с цел да се хвърли града във въздуха.
Атентатът срещу държавния глава на 14 април 1925 г. Атентат е убийството на ген. Коста Георгиев, народен представител и бивш началник- щаб на армията. Атентатът на 16 април 1925 - короната на болшевишко-комунистическите престъпления - в храма Света Неделя...
Атентатът срещу Севлиевския областен съд, който бе изцяло избит.
Ами да напомня ли за бандата на прочутия за времето си комунист Дочо Христов, организирана и командвана от комунистите, която върлуваше между Ловеч и Троян, нападаше и избиваше граждани само затова, че бяха омразни тям - на комунистите.
Кой уби ген. Христо Луков, полк. Пантев, бивш директор на полицията, народния представител Сотир Янев, Запрян Клявков и колко още, да продължавам ли списъка?
Той би бил безкраен. "
Ал. Цанков , "Моето време"
*
А понеже нон стоп се спекулира какъв страшен кръволок бил проф. Александър Цанков, ето малко статистически данни за осъдените по различни престъпления в България през 20-те години.
Обърнете внимание на следното.
Александър Цанков управлява България от 9 юни 1923 до 6 януари 1926 година.
В тези три бурни години се случват:
септемврийският метеж, извършен по заповед на Коминтерна, когато освирепели и добре въоръжени, добре платени комунисти колят (буквално) и избиват хиляди свои цивилни съселяни, свои сънародници, войници и офицери.
(Въпреки тежката и изключително опасна за независимостта на военно - безпомощна (според Ньойския договор) България, Александър Цанков като заклет парламентарист, провежда парламентарни избори на 18 ноември 1923 година, както е обещал, още когато поема поста министър -председател след извършения срещу Стамболийски преврат.)
През цялата 1924 година действат бандитски чети, влизащи нелегално от Сърбия, подпомагани с пари и оръжие от Коминтерна, които извършват чудовищни жестокости.
През 1925 година по заповед на Коминтерна и лично на Георги Димитров е взривена църквата Света Неделя с хиляда души живи хора в нея.
Та ето ви за всички тези чудовищни престъпления колко е общият брой на осъдени (на различни срокове) в България за престъпления срещу държавата, обществения ред и религията и го сравнете с 1926, 1927 и 1928 година, например, когато Ал. Цанков вече не е на власт.
Престъпления против държавата, обществения ред и религията
1923 - 1 044 общо
1924 - 1 315 общо
1925 - 2 873 общо
1926 - 1 722
1927 - 1 870
1928 - 1 665
И така, виждате броя на осъдените в България през едни от най-размирните години и след това.
А т.нар. Народен съд издаде само за 4 месеца над 10 хиляди присъди. И от тях изпълни 2 875 смъртни присъди, без да говорим за убийствата без съд и присъда (около -30 хиляди!), за хората, осъдени на доживотен затвор и по на 15- 20 години затвор, които умряха по затворите, концлагерите или вследствие на тях.
Тук за цялата година имаш около 1 000- 2 000 присъди общо, при положение, че имаш работа с въоръжени терористи, направили опит за държавен преврат и през септември 1923, и през април 1925, а през цялата 1924 са преминавали нелегално границата с въоръжени чети от терористи и главорези и са изтезавали и избивали цивилно население.
А и за какво московските еничари осъдиха и избиха българските държавници?
За това, че са пазили българските национални интереси, че са успели да запазят живота на българите да не воюват в една мръсна завоевателна война, че са успели да устоят на натиска на могъща тоталитарна държава и да спасят всички евреи, намиращи се вътре в държавните им граници.
Избиха ги за хатъра на Сталин - да му е по-лесно да мачка и поробва България. Ето затова бе избит българският национален елит и затова сега имаме това, което имаме - угоднически, конформистки, негоден псевдо елит.
Данните за криминалната статистика са взети от издадената през 1933 година
Statistique criminelle ( aperçu comparatif).
 
Фейсбук