Изглеждаме все по-неадекватно в очите на ЕС.

 
Както казах преди малко в интервюто за Радио Фокус, което спешно новите собственици изваждат от уравнението на политическото и публистичното и го правят развлекателно, писмото на еврокомисаря по външната политика Борел до министър Стоянов (което е до всички, но до нас има по-специално значение, тъй като имаме много от това,което се иска) е знак, че изглеждаме все по-неадекватно в очите на ЕС. Вчера министър Милков бил казал, че няма да изпращаме боеприпаси за Украйна, да разбираме, че има пред вид няма да участваме и в това общоевропейско усилие. Стоянов се гърчи в тотална безпомощност, и всичко заради този нелеп президент. И са правят на разсеяни, че нямаме на склад нищо, което е брутална лъжа. Защото не става реч, за това, което можем да произведем, а за това, което имаме на склад и веднага можем да предоставим. И програмата е обезпечена финансово от общия фонд.
Нека да бъде ясно, казвам го в прав текст, ако България се прави на ударена и не участва в този проект на ЕС за подкрепа на Украйна - трябва изобщо да забравим за еврозони, за Шенген, и за каквото и да било като полза и интеграция.
В неспособността си да се отделим от потъваща Русия, сами споделяме нейната съдба на парий.
Имаме уж про-европейски партии - но те предизборно мълчат. За това призовавам ПП и ДБ и всички, които съзнават каква опасност тегне над нас, да заемат ясна и категорична позиция по темата. Това е и лакмус за ГЕРБ и ДПС - защото сметката идва.
 
снимка : Гугъл карти складова база за боеприпаси край Карлово. Такива бази има десетки в България ...

Tags: