Иво Инджов: Мария Габриел е повече опаковка, отколкото съдържание като премиер

"Има все по-голяма вероятност да се създаде правителство с първия мандат. Правят се опити Хартиената коалиция да се представи като Анти-Гешев съюз.

Мария Габриел е повече опаковка, отколкото съдържание като премиер. Тя не е изявен политик от кохортата на Борисов, има европейска глазура." Това каза експертът Иво Инджов пред "Денят" на Веселин Дремджиев.

 

По думите му ГЕРБ и ДПС имат козове да окажат натиск върху ВСС да отстрани Гешев от поста на главен прокурор. "Въпросът е как ще реагира Гешев, дали няма да отвори шкофчетата с папки, например за Барселонагейт. Също е важен въпросът дали ще може да се сформира конституционно мнозинство за да направи промени. Може би няма да има време за това", подчерта той.

 

Според него," Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се позиционират като опозиция, което ще им даде позитиви за местния вот. "Но е добре да използват всяка възможност за критика на ГЕРБ", каза Инджов.

 

"При Румен Радев се наблюдава регрес в развитието му като държавник. Той използва думи като - чуждопоклонници, което във времето на Интернет и глобализацията звучи архаично", коментира Инджов.

https://frognews.bg/novini/ivo-indjov-mariia-gabriel-poveche-opakovka-ot...