За да не рухне икономиката ни, доколкото изобщо такава има

Георги Кръстев

Нито една от шесте партии в настоящето НС, нито служебния, мораво червен кабинет, нито профсъюзите не предлагат реална актуализация на пенсиите.
Какъв е смисъла на една реална актуализация на сегашните пенсии и какво налага да има такава – защо партии и профсъюзи не го предлагат всеки сам да си реши.
Актуализация на база пенсия по щатно разписание от предходната година, а не някоя от предходните, се налага поради простата причина, че измисления социализъм не допускаше да има реално възнаграждение за да могат да получават дебели заплати платените партийни секретари и родните им. Последвалият го период, който продължава и днес, на пост-социалистически дебилизъм също не го допуска. 
Това налага на всички пенсионирали се по една и съща длъжност от щатното разписание да им се даде пенсията на колегите им пенсионирали се през последната година – това е 2020. 
За да се избегне изравняването им следва поне на три  пъти през период от 5 години те пак да се актуализират.
Всичко друго е демагогия и хвърляне на мораво червен вонящ и тровещ мозъците прах в очите на пенсионерите.
Това разбира се не е единственото което следва да се направи. За да не рухне икономиката ни, доколкото изобщо такава има, следва да се премахне и измислената минимална работна заплата и да се замени, паралелно с актуализираните пенсии, с почасово минимално заплащане в размер на 8 лв / ч. 
И двете действия индиректно се явяват финансиране на местния бизнес но финансиране което ще достигне само до предлагащите качествени продукти и услуги и няма как каквито и да било институции да искат в аванс каквито и да било проценти от евентуалната финансова субсидия на шуробаджанашка фирма-партиен обръч. Ето това е и причината поради която нито една от 6-е партии-копия на БКП, които днес са в НС, не предлагат именно този единствен правилен вариант.
Идват нови предсрочни парламентарни избори.
Ако ви се живее и работи тук в родината ни при що-годе реално заплащане на вашия труд и време, защото всеки предлага не само труда, но и времето си и затова заплащането му следва да е минимална задължителна ставка на час, а и ако искате един ден като се пенсионирате да не бъркате по кофите или да очаквате да ви субсидират деца и внуци за да изкарате месеца – тоест ако искате достоен живот и достойни старини – моля – имате избора – на новите предсрочни парламентарни избори гласувайте за единствената политическа партия в родината ни която предлага горните две промени и която е – „Общество за Нова България“.
Вторник, 31 август 2021 година, някъде от територията на родината ни.

Фейсбук