Заради парите от ЕС, които ще се усвоят предимно от родните олигарси и политици депутатите от 48-ото НС са готови на всички трикове и навеждания

След като българският План за възстановяване беше одобрен от Европейската комисия през април, страната очакваше първите плащания.

Но те бяха свързани с изпълняването на определени условия, някои от които зависеха от това да има работещ парламент. Политическата ситуация в страната докара предсрочни избори и  Народното събрание се разпусна.

Това забави законодателни промени, необходими за плащанията. 

 

Крайната сума за получаване на 9 транша е 5 690 264 000 евро или близо 11 млрд лева.

Тези милиарди в момента притискат всички депутати, защото зад тях стоят олигарсите, задкулисните връзки и политици, които реално движат реалната политика, както и тези, които желаят да бъдат като тях като Резидента и служебните тамагочита и местните управници, които на 95 % са зависими и хранят ГЕРБ и ДПС.

Това е същността на сегашната парламентарна криза и цирковете от вчера и днес в НС и покрай него ...

Ако не си спомнят избирателите един ококорен политик се изпусна с репликата от един популярен холивудски филм - "История на света" : "Да го духат бедните ..."

Това е истината за политиката ... Няма леви, няма десни ... И споко председател рано или късно ще има защото парите правят политиката ...

Под лупа