Днес Плевнелиев удари шамар на Борисов

ШАХ И МАТ ЗА ПРЕМИЕРА

Днес се случи нещо, не просто странно, нещо, натоварено с много въпросителни. Плевналиев се показа като държавен глава. За първи път откакто е президент.

Не знам дали заслугата е негова или на неговата администрация, но Борисов получи още един, според мен силен шамар, макар и като звук приглушен.

Очакванията днес бяха – влизат, получават мандат и го връщат на минутата. Този сценарий ни бе разиграван от дни, откакто ББ каза, че подава оставка. Връща мандата с ехидното до цинизъм „да си правят кабинет“ и със самодоволното очакване: „ще ви видя сега...“, бандитски слага ръце в джобовете и застава начело на истеричната си банда, готов на всякакви протестърски атаки...

Но, неговият или по-точно, неговичкият президент, днес не връчи мандат, днес той започна консултации. И най-противно на Борисов заяви, че те ще приключат в края на другата седмица и едва тогава ще свиква съвета за национална сигурност и едва след това ще започне с връчването на мандати.

Просто е. Днес е 17.11.2016 година, излиза, че до края на годината процедурата по връчване на мандатите няма да е приключила.

А това означава, че Плевналиев няма никакво намерение да прави служебен кабинет, по схема, начертана от Борисов. Т.е. Борисов, следва да продължи да управлява като МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ В ОСТАВКА, да си приключи годината, да не прехвърля на никой друг надробеното.

И няма как в този случай, отново да пъхне ръката си в джоба и просто да напусне. Свърши се с куклите и парцалките за Борисов. Останаха заплахите – „който от министрите му влезе в служебното правителство, да забрави за ГЕРБ“.

Остана и лъжата и измамата – на ход е Той да ги приложи и по темите на референдума. Ще видим, защото и това е въпрос на бъдещия консултативен съвет. Може би смелостта на Плевналиев няма да е само за днешния ден.

Защото, ако не се намерят спирачки за този почти полудял човек, който все още е в ролята на министър председател, макар и в оставка, ама истински, законови спирачки, ще продължи опита му цялото общество да бъде заразено от гангрената, обхванала него и собственият му ГЕРБ.

Източник: Фейсбук профилът на Любо КОЛЬОВСКИ