ГЕРБ ще разговаря с ДПС и "Демократична България" за съставяне на правителство

 

Кандидатът за депутат от ГЕРБ Делян Добрев обяви пред Би Ти Ви, че партията ще направи всичко възможно да състави редовно правителство след предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. За целта политическата сила била готова на компромиси, но не уточни какви. По думите му в бъдещ кабинет трябва да участват колкото се може повече партии, но всички да са евроатлантически ориентирани.

 

Добрев уточни, че вижда ГЕРБ победител в изборите. На второ място, според него, ще е "Възраждане", с които изключи каквито и да е разговори за управленска коалиция. Кандидатът за депутат постави на трето място ДПС и добави, че ще водят и с тях преговори за съставяне на правителство. Най-много надежди за партньорство той има в "Демократична България", тъй като техните виждания за политиката се припокривали с тези на ГЕРБ.

 

"Продължаваме промяната" ще са четвърта политическа сила на изборите. След снощната изява на Кирил Петков (бел. ред. Делян Добрев визираше неочакваната поява на бившия премиер на финалния предизборен дебат в Би Ти Ви) те загубиха и София. Страната я загубиха много отдавна", допълни той.

 

Добрев каза още, че му е трудно да прецени дали "Български възход" на Стефан Янев и "Има такъв народ" са евроатлантици, но по-скоро били такива, така че не изключи и тях от евентуални преговори за коалиция. По думите му трябва да има кабинет с поне една година хоризонт на работа, за да помогне с възстановяването на българската икономика.

https://www.dnevnik.bg/izbori-2022/2022/09/29/4396663_gerb_shte_pregovar...