В търсене на истината : Сделка! Възраждане пуска кабинета на ГЕРБ другата седмица

В търсене на истината

Сделка! Възраждане пуска кабинета на ГЕРБ другата седмица
Игри с кворума ще „пуснат“ правителството на Мария Габриел, пишe сайтът Frognews.bg. Основна заслуга за отпушването на поредното мракобесно управление ще има патерицата на ГЕРБ - Възраждане. Припомняме за удивителния синхрон и честите срещи и наговаряния между двете партии при гласуванията в предишното Народно събрание.
За да мине кабинетът Габриел, достатъчен брой депутати от Възраждане се канят да излязат от зала. Обработват се и депутати от БСП. Емисари на ГЕРБ опитват да убедят дори хора от ПП-ДБ да излязат „в болничен“ в деня на гласуването.
Борисов е принуден вече да активира Възраждане заради натиска от ДПС, които на всяка цена искат да влязат във властта. Театърът на Гешев, с връщането на дневен ред на скандала с пране на пари за 5 милиона евро - Барселонагейт, е основното оръжие на Пеевски срещу Борисов. Излизането на Гешев в отпуска обаче дава сигнали за помирение и на този фронт.
Така възцаряването на власт на кошмара от последните 20 години – коалиция ГЕРБ-ДПС, с подкрепата на проруската Възраждане, е опасно близо.
Нагла демонстрация на сключената сделка е разпределението на председателските места в парламентарните комисии. Антикорупционната е поискана от символа на корупцията ГЕРБ, МВР – от ченгеджийницата ДПС. Регионалната отново отива при патерицата на ДПС - Има Такъв Народ. Припомняме, че те излязоха на война срещу собственото си правителство, когато Петков и Василев отказаха да раздадат чрез МРРБ нови милиарди за пътища на същите строителни фирми, „изяли“ асфалта с няколко сантиметра.
Скритият партньор на ГЕРБ Копейкин ще получи икономическата комисия, през която минават решенията за оръжията на Украйна. Остава въпросът как Възраждане ще обясни на феновете си подкрепата към ГЕРБ, защото практически няма вариант Борисов да откаже оръжия за Украйна на НАТО и американците.